Jogosan teheti fel az ember a kérdést, hogy mi értelme van a sörözgetős jógának vagy a lábujjszkandernek? A sportok szerelmesei biztosan meg tudják válaszolni a kérdéseket. Vagy mégsem? Téged mennyire győznek meg? 

Lábujjszkander

A 70-es évek Angliájában találták ki ezt az őrült játékot, aminek magyar rajongói is vannak. Az első világbajnokságot 1976-ban rendezték Wettonban, a Royal Oak nevű kocsmában. Néhány év alatt egy hivatalos szabályzatot is létrehoztak, ami alapján megrendezik a világbajnokságokat. A szabályok például azt is kimondják, hogy a verseny előtt mindenkinek a lábát át kell vizsgálni. A bőrbetegségek és a hosszú köröm miatt kizárhatják az indulókat. A sport megszállottjai 2012-ben olimpiai sportággá akarták tenni a lábujjszkandert, de a NOB visszadobta kérésüket.

Lábujjszkander a 70-es évek Angliájából indult kiForrás: Youtube

Jóga sörrel

A sörös jóga állítólag egy amerikai fesztiválon, a Burning Manen indult útjára, ahol előszeretettel tisztelegnek jógázás közben a sör nagysága előtt. Persze hozzá kell tenni, hogy egy sörgyár szponzorálta ezeket a megmozdulásokat. A sörrel jógázás aztán túlnőtt a fesztiválozás keretein, pedig valljuk be, leginkább csak oda való. Habár a most Ausztráliában elinduló kezdeményezést egy Jhula nevű oktató nagyon is komolyan veszi: "A sörös jóga szórakoztató, de nem vicc. A jóga filozófiáját komolyan vesszük, csak éppen párosítjuk a sörivás örömeivel." Mások azonban csak egy sörmárka kampányának tartják az egészet, így a helyén kezelve, egy viccnek tartják.

Jógázás sörrelForrás: Facebook/Bieryoga

Meztelen torna

Helen Smith elhatározta, hogy véget vet az edzőtermi dresscode-nak, és az ő óráin mostantól csakis meztelenül lehet részt venni. Az első órára mindössze 10-en merészkedtek el, és dobták le ruháikat. Egyébként ezen az órán is a testmozgás van előtérben, az izmok ugyanúgy mozognak, mint más normál edzéseken, csak sokkal szabadabban, ruha nélkül tehetik mindezt a bevállalós sportimádók. Az ötletgazda szerint ugyanis az emberek többségét nem a súlyfelesleg zavarja, hanem az
önbizalomhiány. Sokan csak emiatt járnak sportolni. A meztelen edzés pedig segít elfogadni magunkat és a többieket is, rövid idő elteltével fesztelen hangulatot tud teremteni a résztvevők között.

Helen Smith elhatározta, hogy véget vet az edzőtermi dresscode-nak, és az ő óráin mostantól csakis meztelenül lehet részt venniForrás: Northfoto