Elképesztően bizarr sportok - Te melyiket próbálnád ki?

szkander meztelenkedés lábujj jóga sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jogosan teheti fel az ember a kérdést, hogy mi értelme van a sörözgetős jógának vagy a lábujjszkandernek? A sportok szerelmesei biztosan meg tudják válaszolni a kérdéseket. Vagy mégsem? Téged mennyire győznek meg? 

Lábujjszkander

A 70-es évek Angliájában találták ki ezt az őrült játékot, aminek magyar rajongói is vannak. Az első világbajnokságot 1976-ban rendezték Wettonban, a Royal Oak nevű kocsmában. Néhány év alatt egy hivatalos szabályzatot is létrehoztak, ami alapján megrendezik a világbajnokságokat. A szabályok például azt is kimondják, hogy a verseny előtt mindenkinek a lábát át kell vizsgálni. A bőrbetegségek és a hosszú köröm miatt kizárhatják az indulókat. A sport megszállottjai 2012-ben olimpiai sportággá akarták tenni a lábujjszkandert, de a NOB visszadobta kérésüket.

Lábujjszkander a 70-es évek Angliájából indult ki Forrás: Youtube

Jóga sörrel

A sörös jóga állítólag egy amerikai fesztiválon, a Burning Manen indult útjára, ahol előszeretettel tisztelegnek jógázás közben a sör nagysága előtt. Persze hozzá kell tenni, hogy egy sörgyár szponzorálta ezeket a megmozdulásokat. A sörrel jógázás aztán túlnőtt a fesztiválozás keretein, pedig valljuk be, leginkább csak oda való. Habár a most Ausztráliában elinduló kezdeményezést egy Jhula nevű oktató nagyon is komolyan veszi: "A sörös jóga szórakoztató, de nem vicc. A jóga filozófiáját komolyan vesszük, csak éppen párosítjuk a sörivás örömeivel." Mások azonban csak egy sörmárka kampányának tartják az egészet, így a helyén kezelve, egy viccnek tartják.

Jógázás sörrel Forrás: Facebook/Bieryoga

Meztelen torna

Helen Smith elhatározta, hogy véget vet az edzőtermi dresscode-nak, és az ő óráin mostantól csakis meztelenül lehet részt venni. Az első órára mindössze 10-en merészkedtek el, és dobták le ruháikat. Egyébként ezen az órán is a testmozgás van előtérben, az izmok ugyanúgy mozognak, mint más normál edzéseken, csak sokkal szabadabban, ruha nélkül tehetik mindezt a bevállalós sportimádók. Az ötletgazda szerint ugyanis az emberek többségét nem a súlyfelesleg zavarja, hanem az
önbizalomhiány. Sokan csak emiatt járnak sportolni. A meztelen edzés pedig segít elfogadni magunkat és a többieket is, rövid idő elteltével fesztelen hangulatot tud teremteni a résztvevők között.

Helen Smith elhatározta, hogy véget vet az edzőtermi dresscode-nak, és az ő óráin mostantól csakis meztelenül lehet részt venni Forrás: Northfoto

Te melyiket próbálnád ki?

A sok ülés évekkel rövidítheti meg az életedet - Tegyél ellene!http://www.life.hu/ez-zsir/20170123-a-sok-ules-evekkel-roviditi-meg-az-eletet.htmlEgy 1500 nő bevonásával készült vizsgálat kimutatta, hogy akik kevesebbet mozognak, és többet ülnek, azoknak a sejtjei nyolc évvel idősebbek, mint a korukbeli többi nő sejtjei. Ez Zsír!--Egy konyhából sem hiányozhat! Kedvenc receptjeink csicseriborsóvalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170106-csicseriborsos-receptek.htmlA csicseriborsó szuper fehérjeforrás, ráadásul tele van rostokkal és vitaminokkal. A vegetáriánus konyhában rendkívül fontos alapanyag, de a húsevőknek is tiszta szívből ajánljuk. Íme, a kedvenc receptjeink, amelyeknek a csicseriborsó az alapja. Ez Zsír!ThinkstockA csípős paprika a hosszú élet titka? http://www.life.hu/ez-zsir/20170119-a-csipospaprika-a-hosszu-elet-titka.htmlEgy friss kutatás szerint elképzelhető, hogy tovább élnek azok, akik szeretik a csípős ételeket. A csípős paprika fogyasztása 13 százalékkal csökkenti a korai elhalálozás esélyét – derül ki a Vermonti Egyetem friss kutatásából. Ez Zsír!ThinkstockEnnyi izomzatot mozgatunk meg szex, csókolózás és sírás közben - Meglepő adatokhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170119-a-szex-a-legjobb-edzes.htmlHiába fogadtuk meg, hogy az új évben többet fogunk mozogni, a januári hidegek sokunknak kedvét szegik, és inkább bekuckózunk a meleg szobánkba. Mike Aunger anatómiai szakember szerint azonban ahhoz, hogy edzésben legyünk, nem kell kimennünk a hidegbe, ugyanis a legtöbb mindennapos tevékenységünk során szinte valamennyi izmunkat aktivizálni tudjuk. Ez Zsír!ThinkstockSzuperzöldség télre! 7 ok, amiért érdemes megszeretni a cékláthttp://www.life.hu/ez-zsir/20161121-a-cekla-igazi-szuperzoldseg.htmlA cékla igazi szuperzöldség! Íme, hét ok, amiért nemcsak savanyúságként, hanem akár önmagában ropogtatva is érdemes céklát fogyasztani! Ez Zsír!ThinkstockEnnyit az újévi fogadalmakról? A karácsonyi pocakot nyárig cipeljükhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170111-a-karacsonyi-pocakot-nyarig-cipeljuk.htmlHiába teszünk újévi fogadalmakat a fogyásról vagy életmódváltásról, egy új kutatás szerint az ünnepi időszakban felszedett plusz kilók általában több mint hat hónapig ragaszkodnak hozzánk – derül ki egy új tanulmányból. Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.