életmódváltáséve2017 életmódváltás egészséges életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tavaly éppen ilyenkor hirdettük meg a Kihívás évét, aminek keretein belül minden hónapban kiálltunk egy-egy próbát az egészséges életmód jegyében. A siker nem maradt el, sok jó szokást vettünk fel, amin felbuzdulva most egész életmódunkat megreformáljuk! Tarts velünk az Életmódváltás évében is!

Mégis mit jelent életmódot váltani? Azt jelenti, hogy sokkal tudatosabban éled az életedet. Odafigyelsz a tested és a lelked igényeire, így válsz testben és lélekben is egészségessé. Ez talán egy kicsit elvontan hangzik, valójában mégis erről van szó, persze gyakorlati elemekre kell mindezt lebontani.

Odafigyelsz a tested és a lelked igényeire, így válsz testben és lélekben is egészségessé Forrás: Thinkstock

Szedd először is pontokba, hogy miért szeretnél változtatni. Célod lehet a fogyás, vagy az, hogy lelkileg, testileg erősebb legyél. Esetleg szeretnél önmagadnak bizonyítani.

Írd pontokba azt is, egészen apró célokra lebontva, hogy pontosan miben kell változtatnod. Sportolsz már most is hetente kétszer? Egyáltalán megtaláltad már azt a testmozgást, amit igazán a magadénak érzel? Kiiktattad már a konyhádból az egészségtelen ételeket? Iszol már napi két liter vizet? Írd össze, mi kell még a kiegyensúlyozott élethez, és haladj lépésről lépésre.

Tudatosítsd magadban, hogy milyen mentalitást, milyen új tulajdonságokat szeretnél felvenni ebben az évben. Például: "napról napra egyre pozitívabban gondolkodom", "napról napra egyre energikusabb vagyok", "napról napra jobban hiszek magamban". Hidd el, az életmódváltásban való sikerek és az általad vágyott mentalitás egyre erősítik majd egymást.

Egyáltalán megtaláltad már azt a testmozgást, amit igazán a magadénak érzel? Forrás: Thinkstock

Mit adunk mi a céljaid eléréséért? Először is cikkeket, recepteket, tanácsokat sportról, étkezésről, lelki egészségről, hogy a motivációd nagyon sokáig kitartson. Aztán egy összetartó közösséget, ahol mindenki az életmódváltás kezdeti nehézségeivel küzd, így soha nem leszel egyedül.

3 ok, amiért a diéta helyett életmódváltásba kezdj

Szerintünk az a jó diéta, ami rávezet arra, hogy az életmódváltásnak van egyedül értelme. A diétának viszont semmi. Hogy miért? Íme, három ok!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.