A "Szökjön ki egy fürdőbe!" elnevezésű kezdeményezés lehetőséget biztosít a gyógyfürdők szerelmeseinek, hogy egy napig fél áron élvezzék a fürdőzés jótékony hatásait. Jobb, ha be is írod a naptáradba február 28-át, és a helyszíneket máris mutatjuk!

 

Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum

A bükfürdői Gyógy- és Élménycentrumban 50% díjkedvezményt biztosítanak a szuperkombi jegyből, amely a fürdő mindhárom zónájába (gyógy- és strandfürdő, élményfürdő, szaunavilág) egész napos belépést biztosít. A téli időszakban 13 medencéjük üzemel, köztük természetesen a gyógyvizes medencék is, amiknek a vize a Szent Kelemen forrásból származik. A fürdőzés után érdemes egy testpakolásra vagy masszázsra is bejelentkezni. 

BükfürdőForrás: bukfurdo.hu

Dandár Gyógyfürdő

17 óráig vehetitek igénybe az 50%-os kedvezményt a Dandár gyógyfürdőben, ahol két beltéri gyógymedencével és két kinti termálmedencével várják a vendégeket. A gyógyvíz nátriumot is tartalmazó kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos és szulfátos-kloridos hévíz, amelynek fluoridion-tartalma is jelentős. Természetesen a szauna sem hiányzik a medencék mellől, de egy aromamasszázst is érdemes kipróbálni. 

Dandár GyógyfürdőForrás: dandarfurdo.hu

Gyulai Várfürdő

A Gyulai Várfürdőben 6 gyógyvizes medencét is kipróbálhatsz, természetesen mindet 50%-os kedvezménnyel vehetitek igénybe február 28-án. Itt van például a 20 méter hosszú 28-30 °C-os termálvízzel feltöltött medence, ami a kötött ízületek átmozgatásához kiváló. Vagy a 35-37°C-os gyógyvízzel feltöltött Polip gyógymedence, ami a Lovarda épületének pihenőrészlegéből nyíló belső-külső medence, a természetvédelmi környezetben lévő parkba visz ki. A gyógymedence a téli időszakban is üzemel. A benne lévő gyógyvíz magas hőmérsékletének köszönhetően még a tél hidege sem észlelhető, így egyszerre élvezhető a víz bársonyos melegsége és a tél tisztító, hideg levegője.

Gyulai VárfürdőForrás: varfurdo.hu

Barlangfürdő, Miskolctapolca

A Miskolctapolca Barlangfürdő egy meleg források felett emelkedő barlangban kialakított fürdőhely. Igazi kuriózum hazánkban. A 30°C-os víz és a barlang klímája gyógyhatású, főként ízületi betegségek esetén ajánlott, de mivel sótartalma alacsonyabb, mint a gyógyvizeké - nem éri el az 1000 milligramm/litert sem - így korlátlan ideig lehet benne fürdőzni. Az 50%-os jeggyel természetesen a többi élményfürdőt is igénybe vehetitek. Ha pedig meguntátok a fürdőzést, egy stresszoldó kezelésre is érdemes bejelentkezni.

Miskolctapolca, BarlangfürdőForrás: barlangfurdo.hu

Saliris Resort, Egerszalók

Az egerszalóki Saliris Resortban szintén fél áron vásárolhattok belépőket február 28-án. A gyógyvizes ülőmedencék mellett a pezsgőfürdőt és élménymedencéket is kipróbálhatjátok. Élvezzétek a fürdőzést a csodálatos mészkődomb szomszédságában, amelyet a föld mélyéből feltörő, 65-68 C°-os ásványi anyagokban igen gazdag gyógyvíz épít folyamatosan. Hasonló természeti képződmény csupán két helyen található a világon: Törökország ázsiai részén, Pamukkale-ban, valamint az Egyesült Államokbeli Yellowstone Nemzeti Parkban.

Saliris Resort, EgerszalókForrás: salirisresort.hu

Harkányi Gyógyfürdő

Harkányban a felnőtt napi gyógyfürdő belépőre 50% kedvezményt adnak, továbbá a 30 perces talpmasszírozásból, illetve a 15 perces illóolajos masszírozásból is 50% kedvezményt biztosítanak. 16 órakor szaunaceremóniát is tartanak, amit szintén nem érdemes kihagyni. Ezeken túl gyógymasszázst és iszappakolást is ki lehet próbálni Harkányban, ahol a gyógyvíz 50-70 méteres mélységekből, átlagosan 62 °C hőmérséklettel tör a felszínre. Ásványianyag-tartalma literenként több mint 1000 mg.

A "Szökjön ki egy fürdőbe!" kezdeményezéshez csatlakozott fürdők teljes listáját a Fürdőszövetség honlapján találod meg!

Őrizd meg az egészségedet! Járj gyógyfürdőbe
Gyógyvizek szempontjából kicsiny hazánk igencsak szerencsés. Az egész világon híres gyógyvizeink, gyógyfürdőink vannak, amiket érdemes is látogatni, hiszen amellett, hogy egy kellemes fürdőzés a lelket is nyugtatja, rengeteg egészségügyi előnye van.