Nyolc éve már, hogy a pop királya, Michael Jackson tragikus hirtelenséggel, mindössze 50 évesen elhunyt. Legendás birtoka, a Neverland Ranch – amit egyébként azóta csak Sycamore Valley Ranchnek hívnak – a mai napig nem talált új gazdára. Az ingatlanosok lassan akár ingyen is rásóznák valakire, csak szabaduljanak tőle. 

Na jó, ha nem is ingyen, de az eredeti árához képest jelenleg igen jutányosan hozzá lehetne jutni ehhez a nem mindennapi ingatlanhoz. A ranch 2015-ben még 100 millió dollárért, azaz nagyjából 29 milliárd forintért került a piacra, ám mivel nem sokan érdeklődtek iránta, most az eredeti ár egyharmadát elengedték, és 67 millió dollárra, azaz 19 milliárd forintra csökkentették az irányárát.

Senkinek nem kell a Neverland Ranch; 67 millió dollárra, azaz 19 milliárd forintra csökkentették az irányárátForrás: Joyce Rey

Az 1092 hektáros birtokot Jackson még 1987-ben vásárolta, és Pán Péter világa után nevezte el Sohaországnak, ahol a mese szerint a gyerekek soha nem nőnek fel. Az ingatlanegyütteshez tartozik egy káprázatos medence, halastó, teniszpálya, Disney-vasút, istálló, illetve egy külön vendégház és egy harmadik épület is, ahol táncstúdió és mozi található.

A majdnem 1200 négyzetméteres főépület normandiai stílusban épült, öt hálószoba és hat fürdőszoba található benne. A padló burkolata a francia kastélyokéra emlékeztet, 18. századi tölgyfa parkettából készült. 

A 2005-ös gyermekmolesztálási rágalmak egyébként anyagilag is annyira megterhelték Jacksont, hogy 2008-ban 22,5 millió dollárért megvált a birtoktól. 

/1703/Senki20173111072