Idén lesz 10 éve, hogy Madeleine McCann eltűnt egy portugál nyaralóból. Szülei azóta sem adták fel a keresést, bár eddig semmilyen nyom nem vezetett eredményre. Most először megszólalt a kislány dadája is arról a végzetes éjszakáról, ő is ott volt ugyanis akkor, amikor Maddie eltűnt.

Madeleine McCann lassan 10 év tűnt el egy portugál nyaralóból, szülei azóta próbálnak a nyomára bukkanni, eddig sikertelenül. Egyes nyomozók szerint még nem szabad feladni a reményt, mert biztosan életben van a kislány, mások szerint azonban jobb lenne, ha a szülők elengednék őt. Garry és Kate azonban nem hajlandó feladni, továbbra is kutatnak lányuk után és igyekeznek elfelejteni azt a szörnyű éjszakát, amikor hiába keresték.

Madeleine McCann dadája először szólalt megForrás: Origo

A család dadája azonban még mindig élénken emlékszik arra a kétségbeesésre, ami akkor este az egész baráti társaságon eluralkodott. Az apa mindenhol kutatta a kislányt, benézett az ágyak alá, az autókba, és még a kukákba is, miközben Madeleine anyukája csak zokogott és azt ismételgette, hogy "elvitték őt". Nem is hiszem, hogy látott engem. Csak álltam mellette, és próbáltam megvigasztalni, de ő csak járkált fel és alá" - mondta a dada, aki hozzátette, haragszik a helyi hatóságokra, mert 90 percbe telt nekik kiérni, és az elejétől fogva emberrablásként kellett volna kezelniük az esetet. Mire megérkeztek, mindenki végigjárta a szobákat a gyermek után kutatva, így a bizonyítékokat teljesen megsemmisítették. Azt is elárulta, hogy az üdülőövezet nem örvendett éppen a legjobb hírnévnek, mindenki figyelmeztette a nőket, hogy azon a környéken ne járkáljanak egyedül, mert gyakoriak az erőszakolások és a rablások. Azt azonban leszögezte a dada, hogy Kate és Garry nagyon jó szülők voltak, soha nem hanyagolták el a gyerekeiket, ezért abszurdnak tart minden olyan kijelentést, melyben a szülőket teszik felelőssé a kislány eltűnéséért - írja a Mirrror.