Természetesen az esküvői trendet is utolérte az éppen aktuális, meghatározó irányokat mutató nemzetközi trend, így új őrület tombol a menyasszonyi sminkek terén is. Idén elfelejthetjük a vastag, agyonkontúrozott, matt alapozást, az ékkövekkel megspékelt szemsminket, valamint a vintage szemhangsúlyt. Az új trend ajakhangsúlyos, légiesen fényes.

Alapos előkészítés 

Ahhoz, hogy trendi legyél, tökéletesíteni kell a bőröd szerkezetét. Ezért fontos a körültekintő, bőrtípusnak megfelelő kozmetikumokkal való ápolás, kényeztetés. Az arctisztítás után érdemes esemény előtti, feltöltő fátyolmaszkot használni, ami 15 perc alatt energiával tölti fel a bőr szerkezetét, és feszesít. Utána esszenciális, gyorsan felszívódó, száraz arcolajjal mélyen hidratálni kell a bőrszerkezetet.

Alaposan tisztítsd meg az arcodatForrás: Thinkstock

Az arc tökéletesítése 

A még tökéletesebb kinézet érdekében, és hogy légiesen könnyed legyen az alapozás, bőrtökéletesítő primert vagy pórusminimalizáló báziskrémet kell feltenni az alapozó alá. Az egységes arcszín kialakításhoz olyan folyékony alapozót válassz, ami tele van vitaminnal. A szem alatti területet érdemes egy árnyalattal világosabb színű korrektorral felfrissíteni, ügyelj rá, hogy alaposan dolgozd össze az alapozóval, hogy észrevétlen legyen. Orcáidat krémpirosítóval élénkítsd, és kontúrmentesen masszírozd el. Krém highlighttal tedd ragyogóbbá arcod előnyös részeit. Tegyél egy keveset a szemzughoz, a szemöldökcsontra, az arccsontra, valamint egy keveset a kupidóívre.

Szemfestés  

A szemhéjadra fahéj árnyalatú szemhéjkrémet satírozz, majd húzz egy fekete, ultra vékony tusvonalat a szempillatőbe krémtussal, és a végén mosd össze a fahéj árnyalattal. Szempilláidat dúsító, fekete szempillaspirállal fesd ki. A még kifejezőbb tekintet kialakításhoz szemöldökspirállal fésüld meg a szemöldöködet. Ha mindennel elkészültél, egy tiszta ecsettel simogasd át az elkészített sminket. Ügyelj a finom hajlatoknál, és csak ez után púderezd le a T-zónát porpúderrel.

Idén az ajakhangsúlyos esküvői smink a divatForrás: Thinkstock

Ajakhangsúly  

Az érzéki ajakhangsúly kialakításhoz használj ajakkontúr-ceruzát. A szezon kedvenc ajakrúzsárnyalatai között dúskálhatsz, mint a mandarin, a narancs, a málna, a dinnye, a magenta, a lilás fukszia, az élénk narancsos piros, a borvörös vagy a klasszikus piros. A még biztonságosabb, tartós hatás érdekében az alapozáskor tegyél egy kevés alapozót az ajkadra, majd finoman púderezd le, vagy használj ajakprimert. Rajzold meg a kívánt formát a ceruzával, ezután satírozd az ajkad egészére a színt, majd töltsd fel ajakrúzzsal az ajkadat. Érdemes tartós ajakrúzsokat választani, hogy csókállóan, fesztelenül élvezd majd a pillanatot.

Így lesz tartós és csókálló a rúzsod - Tippek
Ki ne szeretne egész nap biztosan tartó piros ajkat, amivel akár még csókot is nyomhat kedvese szájára? Magyarország leghíresebb sminkmestere, Larion Oscar most elárulja a rúzsfixálás fortélyait!