Nem kell megijedni az első apró ráncok láttán. Még időben vagyunk, hogy lassítsuk a folyamatot. Olvasd el a Larion Oscar szépségápolási és sminktitkait!

Ekkor tulajdonképpen a mimikai ráncocskák válnak láthatóbbá, amiket akár fátyolmaszkokkal, pakolásokkal, krémekkel, arcolajokkal tudunk javítani. Fontos a körültekintő, napi bőrápolás a korosztálynak, valamint a bőrtípusnak megfelelő kozmetikumokkal. Itt az idő, hogy elkezdd a szemkörnyékápolókat is használni a még frissebb tekintetért. 

Forrás: Thinkstock

Látványos lehet a bőrfiatalítás, ha hámlasztunk. Ennek a legegyszerűbb módja, ha arcradírral kíméletesen eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, és utána kényeztetjük a bőrünket esszenciális arcolajokkal. Érdemes olyan kozmetikumot választani, amiben magas koncentrációban van jelen a hialuronsav, ami vízmegkötő tulajdonságának köszönhetően látványosan kisimítja a bőrünket. Emellett fontos a napi 2-3 liter minőségi folyadékpótlás és a helyes táplálkozás a fiatalos, rugalmas bőr megtartásához.

Ezután jöhetnek a sminktrükkök, amikkel még jobban kihangsúlyozhatjuk üde szépségünket. Fontos, hogy kerüld a vastag, matt textúrákat, mert beülhetnek a mimikai huncutkákba. Ezek helyett válassz fényes, ultrakönnyű, színezett hidratálókrémet vagy HD-finomságú folyékony alapozót az egységes, gyönyörű arcbőr kialakításához. De még mielőtt alapoznál, az alapozó alá tegyél bőrtökéletesítő primert, ami feltölti a szabad szemmel alig észrevehető egyenetlenségeket, így a mimikai ráncocskákat is. Miután szemlátomást halványulnak a ráncocskák, jöhet az alapozás. A fixáláshoz válassz porpúdert, mert sokkal finomabb, mint a kompakt társai, és csak a T-zónádat púderezd le nagyon finoman. Hagyd az arcod többi részét természetesen ragyogni, ettől még frissebb hatása lesz az arcodnak.

Forrás: Thinkstock

Ha a szemkörnyékednél jelentkeznek a ráncocskák, akkor érdemes szemhéjpúderek helyett fényes szemhéjkrémekkel festened a szemed. Ezek sokkal lágyabb hatásúak, és elég rugalmasak a szemhéj finom bőréhez, így nem kell lemondanod a színekről, valamint a szemhéjfestésről sem. Highlighttal elterelő manővert alkalmazhatsz: ezt a finom, fényes textúrát érdemes az arccsontodra tenni, mert lágyítja a bőr kinézetét. Az orcáidat is élénkítsd, érdemes rózsás-barackos krémpirosítóval használni, az arccsont alatt szépen összedolgozva az alapozóval. Így egészségtől ragyogó, üde megjelenése lesz az arcodnak.

Ajkad ápolásáról se feledkezz meg, ez is egy hosszú távú befektetés lehet az ajakráncok ellen, ha hetente leradírozod, majd ajakápolóval kényezteted. Ha friss, fiatalos hatásra vágysz, akkor bátran használj fényes ajakrúzsokat vagy szájfényeket.