életmódváltáséve2017 életmódváltás lapos has Nyár fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közeledik a nyár, a trikók, a croptopok és a bikinik időszaka, amikor a kibuggyanó pocakkal és úszógumival mielőbb szeretnénk leszámolni. Íme, néhány tipp, amivel a nemkívánatos párnácskákat eltüntetheted!

1. Víz, víz, víz

A víz, amellett, hogy hidratál, így csodálatosan simává és üdévé varázsolja a bőrödet, abban is segít, hogy az anyagcsere megfelelően működjön. Ha mindennap elég vizet iszol, a méreganyagok hamar kiürülnek a szervezetedből, így sokkal fittebb, energikusabb leszel, ráadásul a zsírpárnákat is segít eltüntetni. Már csak azért is, mert ha megiszol napi 2-3 liter vizet, akkor nem fogsz annyit enni, és nem jön rád az a nassolási vágy, aminek sehogyan sem lehet ellenállni.

Ha mindennap elég vizet iszol, a méreganyagok hamar kiürülnek a szervezetedből Forrás: Thinkstock

A jó anyagcsere a karcsúság titka

A megfelelően működő anyagcsere amellett, hogy ellátja a szükséges tápanyagokkal a sejtjeinket, nem hagyja felhalmozódni testünkben a salakanyagokat. Éppen ezért egészséges étrenddel kiegészítve távol tartja, vagy éppen leégeti a pluszkilókat. A jó közérzet már csak a bónusz. Olvasd el a Life.hu cikkét!

2. Rostok

A rostdús táplálkozásnak szintén a gyorsabb anyagcsere szempontjából van szerepe, így segíti a fogyást. A rost legfontosabb forrásai a zöldségek és a gyümölcsök, illetve a gabonák, de itt van az egyik kedvenc reggelink, a zabpehely is. Utóbbi kettőnél mindenképpen oda kell figyelni arra is, hogy megfelelő mennyiségű vizet igyunk hozzá, a rost ugyanis megköti a folyadékot. Ha nem iszol mellé vizet, pont az ellenkező hatást fogod elérni, mint amit szeretnél.

A rost legfontosabb forrásai a zöldségek és a gyümölcsök Forrás: Thinkstock

3. Lemondások

A finomított szénhidrátokról, így a cukorról is le kell mondanod, ha igazán jó formába szeretnél kerülni. A péksütemények ideje régen lejárt! Persze egy süti azért belefér a hétvégén, de az édességek közül is érdemes lenne kipróbálnod az egészségesebb, alternatív édesítőszerekkel készült változatokat.

A cukorról is le kell mondanod Forrás: Thinkstock

4. Edzés

Valóban igaz, hogy az egészséges életmód és a szép test 70%-ban az étkezésen és 30%-ban a sportoláson múlik, de egyik nincs a másik nélkül. Ha a mozgással hadilábon állsz, akkor is kezdd el, csak kis lépésekben. 50 guggolás és 20 felülés mindennap nagyjából 10 percet vesz igénybe. Ha ennyi időd nincs magadra, akkor ideje átszervezni a napjaidat.

Ha a mozgással hadilábon állsz, akkor is kezdd el Forrás: Thinkstock

3 ok, amiért a diéta helyett életmódváltásba kezdj

Szerintünk az a jó diéta, ami rávezet arra, hogy az életmódváltásnak van egyedül értelme. A diétának viszont semmi. Hogy miért? Íme, három ok!
A legfurcsább tanácsok diétázóknakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170505-furcsa-tanacsok-dietazoknak.htmlAki fogyni akar, mindent bevet, hogy elérje a célját. Remélhetőleg persze mindezt csak a józan ész határain belül teszi. Hogy a következő tanácsok hova tartoznak, azt nehéz lenne eldönteni, mindenesetre ártani nem árthatunk velük. Ez Zsír!--Kilábalt a depresszióból, már a saját életmódváltó programját oktatja a magyar fitneszedzőhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170502-interju-simon-alexandra-fitnessjunkie-edzovel.htmlDepresszióval és pánikbetegséggel küzdött, ráadásul 45 kilósan nem volt megelégedve a testével Simon Alexandra. Amikor édesanyja javaslatára elment egy zumbaórára, hatalmasat fordult az élete. Ma már a legtöbben Fitness Junkie-ként ismerik őt, aki életmódváltó programjával rengeteg nőnek segített pozitív irányba változni, egészségessé válni. Alexandra célja, hogy jobbá tegye az emberek életét. Ez Zsír!OrigoKim Kardashian kontra Emily Ratajkowski - Melyik testalkat jön be jobban? http://www.life.hu/ez-zsir/20170502-kim-kardashian-vagy-emily-ratajkowski-teste-jon-be-jobban.htmlMég nem látott olyat a világ, hogy két ennyire élesen különböző szépségideál határozta volna meg az éppen uralkodó testképet. A Kardashian család az elmúlt években visszahozta a korábban etalonnak számító gömbölyded vonalakat, de emellett a korábbi évtizedben jellemző, igencsak vékony testalkat is domináns maradt. Neked melyik jön be jobban? Ez Zsír!--Mélyponton vagy? Így lendülj túl rajtahttp://www.life.hu/ez-zsir/20170427-igy-lendulj-tul-a-melypontokon.htmlMár elkezdted a diétát, hogy bomba formába kerülj nyárra? Ne add fel akkor sem, ha mélypontok tarkítják az utadat, mert a cél nagyon is nemes. Hiszen a diétából egy új életmódot alakíthatsz ki, így az egészség és az állandó bomba forma garantált lesz. Ez Zsír!ThinkstockMentális tréning - így állítsd át az agyad, ha fogyni szeretnélhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170419-mentalis-trening-igy-allitsd-at-az-agyad-ha-fogyni-szeretnel.htmlNagyon fontos, hogy a fogyásnak, életmódváltásnak úgy kezdj neki, hogy mentálisan abszolút topon vagy. Vagyis tudod, hogy mit szeretnél, miben kell változnod, és nagyon komoly elhatározással vágsz bele. Ez Zsír!ThinkstockEgy igazi kecskevilágban jártunk: interjú sajtkészítésről és tudatos étkezésrőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170413-a-kecskevilagban-jartunk-interju-a-sajtkeszitesrol-tudatos-etkezesrol.htmlHabár a kecskék tartásáról és a sajtkészítésről fogalmuk sem volt, az élet mégis úgy hozta, hogy most ezzel foglalkoznak. A kezdeti 4 kecskéből lett 14, majd 40, majd 110, és hozzá jöttek a mangalicák, disznók és baromfik, mindebből pedig megszületett egy vállalkozás, ami a hagyományokat, a finom ízeket, az adalékanyag-mentes termékeket helyezi mindenek fölé. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.