Jackie Kennedy stílusához senkié sem hasonlítható. Ízlése kifinomult, klasszikus és kifogástalan volt. Ez pedig nem csupán a ruhatárára, hanem a férjével, John F. Kennedyvel közösen tervezett házukra is igaz. Sajnos csupán két hétvégét töltöttek itt, mielőtt az épp ma 100 éve született elnök merénylet áldozata lett, de mi most bepillanthatunk ebbe a csodás kis családi fészekbe.

A Virginiában található luxus üdülőház 1962-ben épült, és a Wexford nevet viseli – ez egyébként tisztelgés Írország előtt, hiszen a Kennedy család innen eredezteti magát. Az elnök és felesége egyfajta menedéknek szánta ezt a házat, ahol a kíváncsi tekintetek elől elmenekülhetnek és önfeledten élvezhetik a családi idillt. Tragikus módon a házaspár csak két hétvégét tölthetett az új farmján, a családjukat ért, és egész Amerikát megdöbbentő tragédia előtt. A férje elleni merényletet követően Jackie visszavonult ide, hogy gyászoljon, de végül nem sokkal később eladta. Napjainkban ezt a darabka történelmet 5,95 millió dollárra becsülik, és eladó. 

John F. Kennedy egykori nappalijaForrás: mris.com
Forrás: AFP
A JFK gyilkosság befejezetlen története
A John Fitzgerald Kennedy elleni merénylet egyike azoknak a rejtélyes ügyeknek, amelyeknél tudjuk – vagy tudni véljük –, ki a gyilkos, csak nem hisszük el, nem publikus, vagy nincs hivatalosan megerősítve – egyszóval tudjuk, de mégsem tudjuk. A történet felidézésével és képgalériával emlékezünk a tragikusan fiatalon elhunyt elnökre.

Kívülről a vendégeket csupán egy kapu „üdvözli”, de amint belépnek, több mint 166 hektáros terület, úszómedence, teniszpálya, sőt egy tó is fogadja őket. A 15 szobás ház 505 négyzetméter, a szobák elrendezésének és kihasználhatóságának köszönhetően ez abszolút élhető léptékűnek nevezhető. Ám, a legkülönlegesebb eleme az a föld alatti bunker, amelyet a titkosszolgálat számára terveztek. Annak ellenére, hogy Kennedyék elzárt családi fészke a luxus jegyében épült, mégsem hivalkodó. Ez az, ami Jackie-t is jellemezte; visszafogottan nagyszerűnek lenni. A volt first lady a férje halála után is próbálta megőrizni a ház ezen egyedi báját. Erről így nyilatkozott: 
Ez az egyetlen ház, amit Jack és én valaha építettünk. (...) Nem akarom, hogy kihasználják, fényképezgessék csak azért, mert a miénk volt.” 

/1705/John_201752817267