A külföldi életmódbloggereknél új őrület tombol, és hamarosan valószínűleg a hazai Instragram-felhasználókat is eléri a gyümölcshajómánia. Az ötlet egyébként jópofa, nagyon is fotóbarát, ráadásul könnyű elkészíteni.

Az egészséges hajók elkészítéséhez nincs is szükség másra, mint néhány gyümölcsre, köztük persze egy olyanra, aminek ki lehet vájni a belsejét. Mi nem is gondoltuk volna, de még banánnal is lehet próbálkozni, habár ez viszonylag hamar megbarnul, szóval nem a legjobb választás, de kétségtelenül ez a variáció is megjelent az Instagramon, és elég jól is nézett ki. Habár a banánba csak különböző formára vágott gyümölcsöket tudunk pakolni, az ananászba és a sárgadinnyébe ezek mellé smoothie-t is tehetünk. Szóval egy igazi vitaminbombáról van szó, ami nemcsak az ízlelőbimbókat kényezteti, hanem a szemünket is. 

Gyümölcsös banánhajókForrás: Instagram/alphafoodie

Ha ananásszal vagy dinnyével dolgozol, akkor karalábévájóval vájd ki a gyümölcs húsát, de vigyázz, hogy maradjon egy egyenletes réteg a gyümölcs héjánál, nehogy kifolyjon majd a smoothie. A szebben kivájt gyömülcsgömböket felhasználhatod a díszítéshez, a többi pedig mehet a smoothie-ba. Az egészben a legjobb, hogy nem kell semmilyen előírt recepthez alkalmazkodnod, azokat a gyümölcsöket használd, amiket éppen venni tudtál a piacon. Persze ha minél több színűt találsz, annál változatosabb és szemetgyönyörködtetőbb lesz a végeredmény.

Smoothie-variációk egzotikus gyümölcsökben tálalvaForrás: Instagram/alphafoodie/shakeforshape/smoothiebowls

Ha a smoothie elkészült, öntsd bele a hajóba, majd jöhetnek rá a különböző formára vágott gyümölcsök. Azokra persze akár chiamagot, gojibogyót vagy kókuszchipset is tehetsz, és máris készen van az igazi nyári hangulatú gyümölcshajó. Vigyázat, ha kipróbáljátok, a tálból való kanalazást ezentúl nagyon unni fogjátok!