Nem is olyan régen az összes hollywoodi sztár szájából lógott a cigaretta, mindenki a legendás szórakozóhelyekre akart bejutni, hogy kellően kibulizza magát. Manapság már jógamatraccal a kezükben látjuk kedvenc sztárjainkat, Instagram-oldalukról pedig az egészséges ételek kacsingatnak ránk. De közülük is kik azok, akik a legnagyobb hívei az egészséges életmódnak? Mutatjuk!

Jessica Alba

A csodás színésznő, aki éppen harmadik gyermekét várja, elkötelezett híve az egészségtudatos életnek, amiben nemcsak példát mutat, de tippjeivel, termékeivel másoknak is segít, hogy így élhessenek. Jessica Alba megalapította a The Honest Company elnevezésű céget, ami különböző háztartási biotermékeket kínál, de rengeteg babaholmi is van a pelenkáktól kezdve a különböző krémekig. Néhány évvel ezelőtt egy könyvet is kiadott The Honest Life címmel, amiben egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsokat ad. A színésznő természetesen maga is úgy él, hogy odafigyel, mekkora az ökológiai lábnyoma. 

Jake Gyllenhaal

A sármos színész azon hírességek táborát erősítik, akik saját kertjükben termelik a zöldségeket. De ha valamiből hiány lenne, azt is termelői piacon szerzi be, ahol ellenőrizhető a forrás, sőt személyesen találkozni lehet a termelővel. Jake a vegyszermentes táplálkozás híve, így nem is csoda, hogy az ellenőrizhető forrás ennyire fontos számára. Az egészséges táplálkozás mellett a színész a testedzést sem hanyagolja el, sőt futni például annyira szeret, hogy maratonon is indult már.

Jake GyllenhaalForrás: Youtube

Cameron Diaz

Fiatal korában rengeteg rossz szokása volt, és a testmozgás sem volt a kedvence. Azóta leszokott a dohányzásról, és beleszeretett a sportokba is. A Charlie angyalai filmek előtt Cheung-yan Yuen harcművészeti mester készítette fel a forgatásra, akitől rengeteget tanult testtudatról, és az ép testben ép lélek elvéről. Így ma már nagyon odafigyel arra, hogy a teste mit üzen, és mindent igyekszik megadni neki. A helyes táplálkozás mellett mindig odafigyel a megfelelő vízbevitelre, és rendszeresen sportol. Egyik legnagyobb kedvence a szörfözés lett.

Cameron DiazForrás: Youtube

Miranda Kerr

Az egykori Victoria's Secret angyal az egyik talán leghitelesebb szószólója az egészséges életmódnak. A modell mindennap sportol, és arra is nagyon odafigyel, hogy mivel táplálja a testét. Organikus, vegyszermentes alapanyagokból készít ételeket, sokszor ő maga főz, így biztosan tudja, hogy mi kerül a tányérra. A holisztikus gyógyításról tanfolyamot is elvégzett, majd ezután négy évet töltött azzal, hogy megalapítsa a KORA Organics nevű vegyszermentes, organikus bőrápolási terméketet kínáló márkát. Mivel a bőr a legnagyobb kiterjedésű érzékszervünk, nagymértékben szívódnak fel onnan a káros anyagok, a vegyszerek, amelyek egyenesen a véráramba jutnak. Ezért van szükség olyan termékekre, amelyek természetesek, és nem károsak a testünkre. Miranda Kerr egyébként jógázik, és nagy híve a meditálásnak. Két önfejlesztő könyvet is írt, amelyek középpontjában az elme, a test és a zöld gondolkodás összhangja áll. 

Woody Harrelson

Sokan nem gondolnák a filmekben mindig kemény, sokszor negatív hőst alakító Woody Harrelsonról, hogy az egészséges életmód egyik legnagyobb szószólója. Valójában ő már akkor híve volt például a vegán étrendnek, amikor az emberek még azt sem tudták mi az. Az 56 éves, jóga- és tajcsirajongó színész több mint 30 éve nem fogyaszt tejtermékeket, viszont különböző zöldség és gyümölcsleveket igen. A színész és családja jelenleg Mauin él egy biogazdaságon, ahol vegyszermentes terményekhez jutnak, de például a háztartási cikkekből sem használnak bármilyet, mindenben környezetbarát módon gondolkodnak.

Woody HarrelsonForrás: Youtube
Hollywoodi sztárok, akik vegánok lettek
Habár egyre többen vannak a vegán életmód képviselői, még mindig sok vitát vált ki ez az étkezési forma, amely szerint a természet önmagáért, és nem az emberekért van. A vegánok ennél fogva nem fogyasztanak többek között húst, tojást, tejterméket és mézet sem. Nézzük, kik Hollywood leghíresebb állatbarát vegánjai!