Korábban is mutattunk már egészséges jégkrémrecepteket, de most egy igazán speciális következik. Ez a vegán csokifagyi ugyanis avokádóval készül! Mutatjuk is a receptet!

Hozzávalók:

  • 380 g magas zsírtartalmú kókusztej
  • 130 g avokádó
  • fél csésze cukrozatlan kakaópor
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • fél csésze + 2 kanál juharszirup
  • fél csésze víz
  • néhány szem bogyós gyümölcs
AvokádófagyiForrás: Thinkstock
Tipp

A vaníliarúd 1 kanál vaníliakivonattal helyettesíthető. Ha juharszirupot ritkán használsz, és ezért most sem szeretnél venni, használj agaveszirupot, amit édesítőszerként talán praktikusabban tudsz más édességbe is tenni. Ha nem vagy vegán, akkor a juharszirupot mézzel is helyettesítheted.

Elkészítése:

A puha avokádók belsejét vájd ki, ez legyen 130 gramm. Tedd egy turmixgépbe vagy egy tálba, ha botmixered van. Az gyümölcsön kívül minden alapanyagot tegyél hozzá. Alaposan dolgozd össze a mixerrel a hozzávalókat, amikor sima massza lesz, jöhet a következő lépés. 

Ha van fagylaltgéped, akkor abban készítsd el a fagyit. Ha nincs, akkor a következő teendőid vannak: az egész masszát tedd egy tálba, ami befér a mélyhűtődbe. Hűtsd egy órán keresztül, majd vedd ki és dolgozd át gyorsan egy habverővel. Ha igazán krémes fagyit szeretnél, ezt a műveletet érdemes megismételni még 3-szor félóránként. Aztán pár órát hagyd még hűlni a mélyhűtőben, így tökéletes lesz a végeredmény. Tálaláskor a gombócokra tehetsz egy kevés friss gyümölcsöt.

Forrás: Instagram/Little Damage Ice Cream Shop
Sokkoló fagyi- és jégkrémtrendek a nagyvilágból
Míg gyerekkorunkban a vanília, a csoki és a puncs háromszögében éltünk, addig ma a levendulás, a mentás, a tökmagos fagyi is a kedvenceink között van. A következő fagyik viszont nem elsősorban ízükben, hanem megjelenésükben akartak újat mutatni. Jöjjenek a furcsaságok!