A francia nők felszabadultak, tele önbizalommal vetik bele magukat az életbe. Nem követik a divatot, hanem bátran kísérleteznek és az egyedi megoldásokra törekszenek. Talán a komfortérzet is befolyásolja őket, hiszen csak az tud jó benyomást kelteni, aki jól érzi magát a bőrében.

Öltözködésük az alapruhatár klasszikus hagyományán alapul, de néha beújítanak egy-egy új színt vagy kísérleteznek egy új formavilággal. Végeredményben a kevesebb több elvét alkalmazzák, ahogy az öltözködésben, úgy a sminkben is. A szépségüket hozzáállásuk művészeti szintre emelésével érik el. Igen, talán művészet manapság önazonosnak lenni, felvállalni, hogy nem vagyunk tökéletesek. Talán ez az egyik legszembetűnőbb a francia nőket elnézve. Vállalják az idő múlását, semmit nem használnak, alkalmaznak, ami mesterkélt vagy művi. Fesztelenül természetesek, sikkesek és elegánsak.

Sophie MarceauForrás: Tumblr

A francia nők sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a bőrápolásra, mint a sminkre. A bőrápolás igazi hagyomány, már gyerekkorban tanulják, hogy mikor mivel kezeljék a bőrüket. Az arc- és testápolási kozmetikumaikat gyógyszertárban szerzik be. A kinti patikák teljesen mások, mint itthon, sokkal nagyobb a választék a kozmetikumokból.  

Akihez mindig visszatérnek havi rendszerességgel, az nem más, mint az aranyat érő kozmetikus. Ezen felül rendszeresen bevetik a leghatékonyabb öregedésgátlókat, mint a nedvességmegtartó fátyolmaszkok, a rendszeres mozgás, sportolás, a nyolc óra alvás és a jó szex.

Marion CotillardForrás: InStyle U.S.

A sokat irigyelt, kifinomult és hamisíthatatlan sikkes sminkjük mindössze egy BB krémből áll a mindennapokban, hogy ragyogóan természetes, egységes legyen a bőrszínük. Persze jöhet még egy pici korrektor a szem felfrissítésére. A szempillatőbe egy vékony tusvonal kerül, vagy egy szemceruza elsatírozva, mindezt egy fekete szempillaspirállal koronázzák meg. Ajkukra általában egy szenvedélyes piros ajakrúzst tesznek, mert pillanatok alatt felszabadítja az érzékeket. Ugye, már érted, miért árad belőlük az önbizalom? 

A koreai nők szépségtitkai
Titkon mindenki az ázsiai nők kortalan szépségét irigyli, akiknek a bőrápolási rutinja sokban eltér az európaitól. Amellett, hogy sokkal alaposabbak, másra helyezik a hangsúlyt, máshogy gondolkodnak a szépségről. Olvasd el a Life.hu cikkét!