Alejandra Costello az az ember, aki előnyt kovácsolt sokak számára már-már mániákus rendrakási kényszeréből. Tippjeit és tanácsait, valamint minikurzusait rengeteg ember hasznosítja a mindennapi életében, de fogadni mernénk, hogy „tanítványai" közül csak keveseknek néz ki így az otthona.

A Costello-házban mindennek megvan a pontos helye, sőt. A 31 éves nő külön szabályrendszert alakított ki; méret szerinti csoportosítás, színkódolással ellátott ruhafogasok stb.

Washingtoni otthonát nem titkolja, bártan mutatja meg a YouTube-csatornáján mint követendő példát. Weboldalán is leírja, hogy túl sok dolgot halmozunk fel, és ha ezeket nem kezdjük el korán rendszerezni, akkor otthonunkban eluralkodik a káosz, ami az életünkre, a párkapcsolatunkra is hatással lehet.

Alejandra CostelloForrás: Facebook/Alejandra Costello

Alejandra tehát a megmentőd, akkor is, ha azt hiszed, többé-kevésbé rendben élsz.  

A rend nagyasszonya imádja a címkéket és a szortírozást. A konyhai szekrényben például a tartós élelmiszerek és szárazáruk légmentesen zárható dobozokban sorakoznak a polcokon. El se tudjuk képzelni, mi történne a férjével, ha véletlenül valamit nem a számára kijelölt helyre tenne vissza.

Forrás: Facebook/Alejandra Costello

Még azoknál is, akiknél valóban patinás rend és tisztaság uralkodik a nap 24 órájában, van egy helyiség, ahol bizony nem mindig tudnak felülemelkedni a káoszon; a „barkács-hobbi" szoba, sarok. Alejandra azonban még itt is boltokat meghazudtoló rendszert és rendet tart fenn.

Forrás: Facebook/Alejandra Costello
Forrás: Giphy
Rend a lelke mindennek – Avagy mikortól beteges a tisztaságmánia?
Természetes, hogy szeretjük, ha rendezett és tiszta környezet vesz bennünket körül. Ám mi van akkor, ha valaki nem bír leállni, ha csak akkor érzi jól magát – vagy még akkor sem –, ha mindent letakarított az utolsó porszemig? A válasz itt van!

Nem áll meg a már meglévő tárolóknál, ő maga és készít pluszelemeket, hogy minél több helyet nyerjen. Ilyen például a szekrény holtterében elhelyezett ékszertartó, vagy épp a zuhanyfüggönybe rejtett szappanok és hajkefék.

Szeretnék – ha nem is ekkora, de legalább megközelítőleg hasonló – rendet tartani, amely nem csupán a gyerekek lefektetésétől az ébredésükig tart. Addig is megkísérlem a konyhába való behatolást egyetlen, talpamba állt legódarab nélkül lehozni, miközben Alejandra videóit nézem, hátha ragad rám valami.