tisztaságmánia rendmánia Alejandra Costello lakás rendrakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alejandra Costello az az ember, aki előnyt kovácsolt sokak számára már-már mániákus rendrakási kényszeréből. Tippjeit és tanácsait, valamint minikurzusait rengeteg ember hasznosítja a mindennapi életében, de fogadni mernénk, hogy „tanítványai" közül csak keveseknek néz ki így az otthona.

A Costello-házban mindennek megvan a pontos helye, sőt. A 31 éves nő külön szabályrendszert alakított ki; méret szerinti csoportosítás, színkódolással ellátott ruhafogasok stb.

Washingtoni otthonát nem titkolja, bártan mutatja meg a YouTube-csatornáján mint követendő példát. Weboldalán is leírja, hogy túl sok dolgot halmozunk fel, és ha ezeket nem kezdjük el korán rendszerezni, akkor otthonunkban eluralkodik a káosz, ami az életünkre, a párkapcsolatunkra is hatással lehet.

Alejandra Costello Forrás: Facebook/Alejandra Costello

Alejandra tehát a megmentőd, akkor is, ha azt hiszed, többé-kevésbé rendben élsz.

A rend nagyasszonya imádja a címkéket és a szortírozást. A konyhai szekrényben például a tartós élelmiszerek és szárazáruk légmentesen zárható dobozokban sorakoznak a polcokon. El se tudjuk képzelni, mi történne a férjével, ha véletlenül valamit nem a számára kijelölt helyre tenne vissza.

Forrás: Facebook/Alejandra Costello

Még azoknál is, akiknél valóban patinás rend és tisztaság uralkodik a nap 24 órájában, van egy helyiség, ahol bizony nem mindig tudnak felülemelkedni a káoszon; a „barkács-hobbi" szoba, sarok. Alejandra azonban még itt is boltokat meghazudtoló rendszert és rendet tart fenn.

Forrás: Facebook/Alejandra Costello

Rend a lelke mindennek – Avagy mikortól beteges a tisztaságmánia?

Természetes, hogy szeretjük, ha rendezett és tiszta környezet vesz bennünket körül. Ám mi van akkor, ha valaki nem bír leállni, ha csak akkor érzi jól magát – vagy még akkor sem –, ha mindent letakarított az utolsó porszemig? A válasz itt van!

Nem áll meg a már meglévő tárolóknál, ő maga és készít pluszelemeket, hogy minél több helyet nyerjen. Ilyen például a szekrény holtterében elhelyezett ékszertartó, vagy épp a zuhanyfüggönybe rejtett szappanok és hajkefék.

Szeretnék – ha nem is ekkora, de legalább megközelítőleg hasonló – rendet tartani, amely nem csupán a gyerekek lefektetésétől az ébredésükig tart. Addig is megkísérlem a konyhába való behatolást egyetlen, talpamba állt legódarab nélkül lehozni, miközben Alejandra videóit nézem, hátha ragad rám valami.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.