Bármennyire is szeretett volna, nem sikerült gyereket szülnie Pataki Zitának. A szép időjós nyolcszor vett részt lombikprogramon, de mégis le kellett mondani legnagyobb álmáról: a gyerekről. Adódik a  kérdés, vajon Zita miért nem fogad örökbe a férjével gyermeket, illetve miért nem vállalkozik petesejt-donációra, adományozásra. Elmondta. 

"Szeretek egy férfit, aki szeret engem. Szeretném, hogy legyen gyümölcse a kapcsolatunknak, éppen ezért a petesejt-donációt nem tudom elfogadni.  Nekem az már természetellenes, mert csak kettőnk szerelméből szeretném azt a gyümölcsöt" - mondta Zita a Bors Extrának

"Az örökbefogadást sem tudom most elképzelni, mert azon túl vagyok, hogy neveljek, segítsek egy gyermeket. Lehet, hogy sokat tanítottam, vagy azért, mert pont örökbefogadással foglalkoztam. Itthon nagyon kevés az örökbe adható gyermek, és sok szülő áll sorba értük. Azt mondom, fogadjanak magukhoz gyermeket ők. Boldog vagyok a férjemmel, teljesnek érzem érzelmileg a kapcsolatunkat. Zita elmondta azt is, mostantól mindent arra tesz fel, hogy férjével segítsék a lombikprogramban részt vevő párokat"

Forrás: RTL Klub