A legtöbb hollywoodi híresség számára a mérhetetlen luxus mellett fontos a kényelem és a praktikum is. A sztárotthonok többsége smart home is egyben; a lakó igényeihez igazodó és azt kiszolgáló lakásoké és házaké a jövő. Ám ezeken túl is számos olyan építészeti, belsőépítészeti és lakberendezési megoldásokat leshetsz el tőlük, amiket akár saját otthonodban is megvalósíthatsz.

 

Matthew Perry  

Az egész gyönyörű, de ami minket a leginkább megfogott, azok a hatalmas üvegfalak. A tervezés során első számú szempont volt, hogy a kint és a bent fogalmak egybemosódjanak. Ez az építészeti megoldás csodás panorámát eredményez, és nagyobb tér érzetét kelti.

Matthew Perry otthonaForrás: celebrityhousepictures.com

 

Forrás: celebrityhousepictures.com

 Leonardo DiCaprio  

Az egész rendkívül pazar, de minket a nappali mennyezeti burkolata fogott meg. A faléc álmennyezetektől nem kell félni, egy modern környezetben is remekül megállják a helyüket. A beépített spotlámpák pedig kifejezetten élettel töltik meg.

Leonard DiCaprio pazar házaForrás: 432hermosa.com

A színész híres zöld gondolkodásáról, így nem meglepő, hogy ingatlanjainak nagy részében figyel az alternatív energiaforrások kihasználására.  

A legzöldebb otthona a Riverhouse rezidencia. Itt aztán minden megtalálható, ami egy környezettudatos ember számára fontos lehet; napelemek, levegő- és vízszűrő rendszerek, környezetkímélő, vegyszermentes festék, növényekkel beültetett tető stb. A ház még 2009-készült el, és elnyerte a passzívházaknak járó legmagasabb tanúsítványt – LEED.

Leo Riverhouse rezidenciájaForrás: streeteasy.com

 Debbie Reynolds és Carrie Fisher  

Az egész ház rendkívül meleg és otthonos hatást kelt - a színek, a bútorok, a képek a falon. Ami azonban az ékköve ennek az ingatlannak, az a hatalmas veranda. Megnyújtja a ház egyébként se szerény méretét, emellett pedig számos pluszfunkcióval is felruházza. Ez a megoldás egyébként itthon a rusztikus stílusú házakra jellemző.

Ebben a hatalmas verandás házban élt Debbie Reynolds és Carrie FisherForrás: architecturaldigest.com

 

Forrás: architecturaldigest.com

Harry Styles  

A fiatal énekes egy hamisítatlan modern házban él. A letisztult formák, üvegkorlátok, a lépcsőzetes terasz kialakítása mind a 21. századi építészetet jellemzi. Nincs felesleges, csupán díszítő funkciót betöltő elem. Egyszerű, mégis nagyszerű.

Ebben a modern házban él Harry StylesForrás: zillow.com

Katty Perry  

Az énekeső házában rengeteg csodás részletet lehet felfedezni, de számunkra az egyik legszebb és funkcióját tekintve a leglátványosabb a nappaliban lévő kandalló. Nem csupán valódi meleget sugároz, a hangulata miatt is imádjuk. A házakba ugyan manapság már inkább az alternatív fűtési rendszereké a főszerep, de egy fatüzelésű kandalló előtt beszélgetni egyszerűen utánozhatatlan.

Katy Perry melegséget árasztó otthonaForrás: Northfoto

 

Forrás: Northfoto

Pamela Anderson  

A fürdőszobát a csempe határozza meg. A Baywatch örökérvényű szexbombája pedig nem bízta a véletlenre ezt. Az üvegcsempék egészen különleges hangulatot adnak a helyiségnek. Az apróbbak inkább csak a fényt duplázzák, a nagyobb felületűek pedig a teret nagyobbítják. Igaz, hogy gyakrabban kell tisztítani, mint a hagyományos változatát. 

Pamela Anderson házaForrás: Northfoto

 

Forrás: Northfoto

Edward Norton  

Nem kell leragadni a hagyományos ház alaknál! A színész malibui házát például még 1968-ban építették. A formája mellett az üvegbetétek teszik még érdekesebbé. Ma már itthon is számos olyan építészt találni, aki csak az alkalmas megrendelőre vár, hogy egy ilyen, a valóságtól elrugaszkodott, mégis élhető ingatlant tervezhessenek.

Edward Norton extravagáns otthonaForrás: Northfoto

 

Forrás: Northfoto