Szokták mondani, hogy a nők fiatalon a rossz fiúkat szeretik, de idősebb korban inkább a megbízhatóak mellett állapodnak meg. Mégis vannak olyan ismert emberek, akiket a nők legnagyobb százaléka vonzónak tart. Ezek szerint van egyetemes „jó pasi”? Bizony, ez így igaz! Mutatjuk is, hogy melyek azok a tulajdonságok, amik azonnal beindítják a nők fantáziáját.

1. Vastag szemöldök és szögletes áll  

A nők jellemzően az ilyen típusú férfi arcot keresik azokban, akikkel hosszú távú kapcsolatot szeretnének. A szögletes áll a magas tesztoszteron szintre utal, mely gyakorlatilag fiúból férfit varázsol.

A nők jellemzően a vastag szemöldökű és szögletes állú férfi arcot  keresik a tömegbenForrás: Shutterstock

2. Arcszőrzet

Egy kutatás során arra kérték a nőket, hogy értékeljék az eltérő arcszőrzettel rendelkező férfiakat. Ezek közt volt teljesen borotvált, pár napos és kb. 10 napos borostás, valamint normál szakállas férfi. A nők nagy része a borostás, azon belül is a 10 naposra tette le a voksát, azzal indokolva, hogy érett férfi benyomását kelti.

A nők nagy része egy kutatás során a borostás, azon belül is a 10 naposra tette le a voksát a teljesen borotvált arc és a szakáll helyettForrás: Shutterstock

3. Sebhely

Egyértelműen nyertek a hegekkel rendelkező férfiak, a makulátlanokkal szemben. Ez a rosszfiús szexepil igencsak tetszetős a nők szemében.

A sebhelyes arc, mint Gaspard Ulleil-é vagy Jason Momoa-é tetszetős a nők szemébenForrás: Shutterstock

4. 40+

Egy ugyanolyan jóképű 25 és 40 éves férfi közül, a nők legnagyobb százaléka az idősebbet választaná. Ennek oka, hogy az emberek bölcsebbek, magabiztosabbak és egzisztenciálisan megbízhatóbbak idősebb korban.

/1704/D_g_s201742713158

5. Háziállat

Amikor egy nő találkozik egy férfival, akinek van házikedvence, akkor tudat alatt párhuzamot von a kisállatról és egy leendő gyermekről történő gondoskodás között. Épp ezért tesz egy férfit vonzóbbá egy háziállat.

Egy férfit nagyon vonzóvá tud tenni, ha háziállatot tartForrás: Shutterstock

6. Piros ruha

A tudósok bebizonyították, hogy a piros ruhát viselő férfiak vonzóbbak a nők szemében.

A tudósok bebizonyították, hogy a piros ruhát viselő férfiak vonzóbbak a nők szemébenForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
Így fordulnak ki önmagukból a középkorúak
A harmincas éveik végén járó nők és férfiak többsége már meghozta élete fontos és meghatározó döntéseit, ráállt egy útra. A gond ott kezdődik, ha egyrészt a járt út távolról sem egyezik a fiatalkori célokkal, másrészt nem sikerül új, leginkább belső fejlődést kijelölni. Ekkor üt be az a krízis, ami képes önmagából kifordítani az embert.

7. Hangszer

Egy kísérlet során ugyanaz a férfi próbálta elkérni nők telefonszámait: üres kézzel a megkérdezett nők 14%-a adta meg a számát, hátizsákkal ez már csak 8% volt, a legtöbb nő, 35% akkor adta meg a telefonszámát, amikor a férfinél volt egy gitár.

A nők szívesebben adják meg a számukat egy zenész férfinakForrás: Shutterstock

8. Fokhagymás reggeli

Egy másik kísérletben, a férfiakat két csoportra osztották. Az első kenyeret és sajtot evett, míg a másik kenyeret, sajtot és 12 gramm fokhagymát. Ezután egy speciális pamutpárnácskát tettek a hónuk alá, és így kellett lenniük egész nap - nem használhattak dezodort. A nap végén ezeket a párnácskákat megszagoltatták nőkkel, és nagy százalékuk, a „fokhagymás” mellett szavazott.

Egy kísérletben kiderült, a fokhagymás férfiillat jobban bejön a nőknekForrás: Shutterstock

9. Humorérzék

Ezt nem is kell megmagyarázni.

Ha a kiszemelted nem tud megnevettetni, érdemes egyáltalán folytatni a dolgot?Forrás: Shutterstock

Összegezve tehát: az ideális férfi 40 év feletti, sűrű szemöldökét heg töri meg, szögletes arcán 10 napos borosta figyel, piros ingén fehér macskaszőr látszik, melyet igyekszik eltakarni maga elé emelt gitárjával, az asztalon heverő fokhagymás pirítós tényét pedig elüti egy viccel.