Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyás levest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól!

 

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb filéje
  • 15 dkg vöröshagyma
  • gersli
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg petrezselyemgyökér
  • 10 dkg lilahagyma
  • 1 db kápia paprika
  • 15 dkg fejes káposzta
  • 10 dkg rukkola
  • 2 cs petrezselyem zöld
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk majoranna
  • frissen őrölt bors
Csirke gerslivelForrás: Keverd újra, Buday!

Elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymán és egy kevés napraforgó olajon megpirítom a nagyobb kockára vágott csirkecombfilét. Ízesítem sóval, kevés fokhagymával, frissen őrölt borssal, és egy kevés majorannával, majd megpirítom. Adok hozzá egy kevés vizet és fedő alatt félpuhára párolom. Hozzáadom a megmosott gerslit és elkeverem. Hozzá adom a gerslihez képest kétszeres mennyiségű vizet, és lassú tűzön fedő alatt készre főzöm.

Amikor kész, nyersen hozzákeverem a vékony metéltre, juliennere vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, lilahagymát, piros színű kápia paprikát, vágott petrezselymet, és egy kevés fehér káposztát. Fedő alatt hagyom egy kicsit állni. Tálaláskora tetejére zöld salátát teszek. Aki szeretne egy kis ropogós érzést, szórjon az ételre pirított napraforgó magot

 

Nézd meg a teljes adást!