Harimao Lee egy tehetséges autodidakta fotográfus, utazó és városi kutató Hongkongból. Harimao utazásai alkalmával nem csupán a helyi nevezetességekre összpontosít; lenyűgöző utcai felvételt készít.

Biztosan te is próbáltál már szép városrészekről, emlékművekről olyan képet készíteni, mely nem a hagyományos képeslap stílust idézte. Leguggoltál, netán felmentél valaminek a tetejére? Egy víztócsában kaptad le a számodra valamiért kiemelkedően szép épület homlokzatát? Akármit is próbáltál, egy biztos; olyan képeket, mint ez a fiatalember, egész biztos, hogy nem tudtál készíteni.

Harimao Lee vagyok, de Simonnak is hívhatsz. Főleg az Instagramot használom, hogy megosszam a képeimet. A fotózást 5-6 évvel ezelőtt kezdtem el, de csak a mindennapi életem rögzítésére. Nagyon örülök, hogy az Instagramon megosztott fotókon keresztül sok embert ismerek meg, sőt sokat tanulhatok tőlük.  

Harimao LeeForrás: Instgram/harimaolee

Harimao készít portrékat is, de az utcák érdekes világa az, ami művészetét meghatározza. Utazásai során teljesen más szemmel látja a körülötte lévő házakat, tereket. Egy átlagos turistával szemben, ez a kínai fiatal a háztömbök tömegében is képes meglátni a lélegzetelállító szépséget.

Azt mondanám, hogy Urban Explorer vagyok, kivéve a légi fényképezést, én is igyekszem különböző szempontokból felfedezni és megörökíteni a városi életet.

Forrás: Instagram/harimaolee