Eljátszottál már valaha azzal a gondolattal, hogy miként boldogulnának a régi korok ember-ideáljai a mai modern világban? Nem? Ne aggódj! Alexey Kondakov, egy kijevi művész megtette helyetted, és elhozta közénk a klasszikus festmények szereplőit.

A múzeumok falain úgy tűnhet, ezek az alakok elegánsak, légiesek vagy épp fenségesek. Ám, amikor a mai környezetbe helyezzük őket, sokkal emberközelibbé, sőt, időnként igazi különcökké válnak.

Amikor elmegyünk egy-egy kiállításra, nagyon kicsinek érezhetjük magunkat. Az isteni jelenések mindig tökéletesek, önmaguk testesítik meg a bennünk lévő jót, egyben felhívják figyelmünket a tettek erejére. Bámulatos technikával lettek megfestve az adott kor zsenijei által, de most Kondakov, a modern technikát hívta segítségül - Photoshopot használt -, hogy néhányukat megmutathassa a mai világban. A The Daily Life of Gods című sorozat kijevi utcákon, tömegközlekedési eszközökön, éttermekben és több egyéb, teljesen hétköznapi helyen ábrázolja a híres festmények szereplőit. Légy tanúja ennek a lélegzetelállító társulásnak.

Légy tanúja ennek a lélegzetelállító társulásnakForrás: Alexey Kondakov