Zabos cukkinis palacsinta: reggeli energiabomba

Forrás: Shutterstock -
cukkini palacsinta recept túró zabliszt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha te imádod a palacsinta extrémebb változatait, és szívesen kipróbálsz egészséges recepteket, akkor ez most neked szól. Gyorsan elkészíthető, és igazi energiabomba, amit reggel, de akár vacsorára is bevethetsz. 

Hozzávalók:

  • 250 g túró
  • 1 cukkini
  • 3 kanál jó magasan púpozott zabliszt
  • 3 tojás
  • 1,5-2 dl tej
  • 3 ek olívaolaj
  • bors
Zabos cukkinis palacsinta reggelire Forrás: Shutterstock

Elkészítése:

A cukkinit nagylyukú reszelőn reszeld le, majd egy kevés sóval keverd össze, és pár percig hagyd állni, hogy kissé kiengedje a levét. Ezt a folyamatot nem kell nagyon túlzásba vinni, elég kevés só és kevés idő, nem akarjuk az összes vizet kivonni a cukkiniből, csak egy picit essen össze, hogy lágyabb textúrája legyen az ételben.

Közben törd fel a tojásokat, amihez mehet a túró, a tej, és a jól megpúpozott zabliszt is, illetve az olívaolaj és a fűszerek. A cukkinit nyomkodd ki, majd mehet ez is az edénybe. Kézi habverővel alaposan dolgozd össze, hagyd állni 10 percet, majd jöhet is a sütés, amihez teflon vagy kerámia bevonatú palacsintasütőt érdemes választani, így nem is kell alá plusz olaj. Ne hagyományos magyar palacsintákat süss, hanem kisebb, tócsni méretűeket. Egyébként a tészta állaga is jóval sűrűbb lesz, mint a hagyományos palacsintáé.

Közben törd fel a tojásokat, amihez mehet a túró és a jól megpúpozott zabliszt is Forrás: Shutterstock

A palacsintát kínálhatod akár egy kis fokhagymás tejföllel és egy kevés sajttal, de készíthetsz hozzá tzatzikit is, amihez joghurt, fokhagyma, só, citromlé és uborka kell.

Miért jó ez a palacsinta:

A túró kellő fehérjét biztosít a szervezet számára, a zabliszt pedig a lassan felszívódó, jófajta szénhidrátot teszi hozzá az ételhez. A cukkininek magas az ásványi anyag-, a vitamin-, és a rosttartalma, a tojás pedig szintén sok vitamint tartalmaz, ráadásul antioxidánsban is gazdag.

A 6 legjobb módja a cukkini elkészítésének

Egyik kedvenc zöldségünk a cukkini, ami lényegében megunhatatlan, hiszen számtalan elkészítési módja van. Talán nem is gondoltad volna, hogy ennyiféleképpen felhasználhatod ezt a csodás zöldséget. Lássuk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.