Sokszor hallani, hogy a kutya az ember legjobb barátja. Ami lássuk be, egy szeretetben nevelt állat esetén, valóban így is van. Senki sem várja haza a gazdit akkora örömmel, mint egy kutyus, legyen az 1,5 vagy épp 40 kilós. A most következő mini történetekből pedig nem csupán ez a fantasztikus tulajdonságuk, hanem a gazdájuk iránti feltétel nélküli szeretetükből fakadó önfeláldozásuk is erős hangsúlyt kap.

Ez a kutya közel fél órán át próbálta rávenni a családot, hogy hagyják el a lakást. Kiderült, hogy szivárgott a gáz, ezt érezte meg a házi kedvenc, és ezért győzködte, végül eredményesen a gazdáit, hogy nem maradhatnak ott.

A kutya kiszagolta a gázszivárgástForrás: reddit.com

Ez a férfi valóban az életét köszönheti a kutyájának. A férfi papucsba ment ki a -4 fokos hidegbe, azonban pár méter után megcsúszott, és olyan szerencsétlenül esett, hogy megroppant a nyaka. Felállni nem tudott, magatehetetlenül feküdt a hóban. Kelsey, az ötéves golden retriever azonban közel 24 órán át melegen tartotta gazdáját úgy, hogy a mellkasára feküdt.

A golden retriever 24 órán keresztül melegen tartotta gazdájátForrás: McLaren Northern Michigan Hospital

Egy házban, hajnali 2-kor tűz ütött ki, Molly, a bátor kutyus pedig azonnal cselekedett. Nem gondolva magára a házban maradt, és felébresztette a családot, megmentve ezzel 7 ember életét. A vak kutyának egyébként ekkor már nem is kellett volna élnie, mivel az orvosok 2 hónapot jósoltak neki, de ő a diagnózis után 4 hónappal mentette meg gazdáit. Ennek már 2 éve, de Molly továbbra is kitart, és a heti rendszerességű kezeléseknek köszönhetően, boldogan és vidáman él.

A vak kutyus hét ember életét mentette megForrás: reddit.com
Ha gyerekünk születik, a kutyának mennie kell?
A mai napig az egyik legtöbbször előforduló kutya- és macskaleadási ok a gyermek születése, a család bővülése. Az emberek sokszor saját kútfőből, sokszor a védőnők, a közösségi média vagy egyéb, véleményformáló közeg hatására hirtelen az addig velük élő állatot veszélyforrásként azonosítják, pedig egyre több bizonyíték van arra, hogy az állatok mellett felcseperedő gyerekek szociális készségei jobbak, könnyebben és mélyebb kapcsolatokat alakítanak ki kortársaikkal is. Olvasd tovább...

Abbie abszolút megérdemli a szuperhősöknek járó vörös köpenyt, mivel megmentette egy kisbaba életét. A kis Benjamin ugyanis fuldokolni kezdett, amíg édesanyja a másik szobában volt. Abbie azonban egyből észrevette, hogy baj van, és jelezte az anyukának. Így még időben sikerült megmentenie a kisfiút, akire egyébként a kutyus testvéreként vigyáz azóta is.

Abbie megmentette a "kistestvére" életétForrás: reddit.com

Frida egy igazi hős mentőkutya. A mexikói földrengést követően 52 embert mentett ki a romok alól.

Frida védőszemüvegbenForrás: Reuters

Ez a pit bull már a kegyes halálra várt a menhelyen - csupán pár órája volt hátra -, amikor egy nő örökbe fogadta. TatorTot azonban nem csak bájos jellemével viszonozta ezt a „szívességet" újdonsült gazdájának. Egy hete volt a családnál, amikor éjszaka a szülői háló és a gyerekszoba között kezdett el oda-vissza rohangálni és ugatni. A nő először azt hitte, nem fáradt el eléggé az esti séta alatt, csitítgatta is, de végül a nő bement utána a fia szobájába. A 4 éves kisfiú alig lélegzett, a pit bull pedig nyalogatta az arcát. Ha ő nincs, akkor a gyermek megfulladt volna úgy, hogy az anyja észre sem veszi.

TatorTot és gazdijaForrás: Facebook/Tater Tot the Amazing Pit Bull

Chako gazdáját akkori partnerétől védte meg, méghozzá igen önfeláldozó módon. A férfi késsel támadt a nőre, de a kutya közéjük ugrott. 12 szúrt sebet szerzett, de szerencsére nem voltak túl mélyek, így felgyógyult.

Chako 12 késszúrástól mentette meg gazdájátForrás: Ring Dog Rescu