Így adott le 35 kilót Jennifer Hudson: elárulta titkát

Forrás: AFP, Getty Images -
diéta súlyfelesleg életmódváltás egészséges életmód Jennifer Hudson
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színésznő 2009-ben, kisfia születése után döntötte el, hogy életmódot vált és leadja a felesleges kilókat. Ezután 35 kilótól szabadult meg, és az igazán nagy dolog az egészben, hogy súlyát azóta, immáron hét éve is tartja.

Tudatos táplálkozás

Mindenekelőtt az étkezését reformálta meg a színésznő. "Ekkor tanultam meg igazán, mit jelent a tudatos étkezés" - mondta egy interjúba Jennifer, aki lemondott a feldolgozott élelmiszerekről, és inkább a friss hozzávalókat kereste, amelyekből maga állította össze az ételeit. "Egyszerűen fontos lett, hogy mivel táplálom a testemet, és ez mindent megváltoztatott" - mesélte az Oscar-díjas színésznő, aki arra is odafigyelt, hogy mekkora adagokat vesz az ételből, hogy mértéktartóbban tudjon étkezni.

35 kilótól szabadult meg Jennifer Hudson Forrás: AFP, Getty Images

Diéta helyett életmódváltás

"Meg kellett tanulnom egy tejesen újfajta gondolkodásmódot. Korábban sokszor diétáztam, és mindig azt gondoltam, hogy egészséges leszek attól, hogy kiiktatom az étrendemből a vörös húsokat, a szénhidrátot, az olajban sült ételeket. Rövid ideig elégedett is voltam a súlycsökkenéssel, de hosszú távon nem váltak be ezek a diéták" - meélte Jennifer, aki végül ráébredt, hogy csakis életmódváltással tud tartós eredményt elérni, és így lehet egészséges is közben: "Ha szigorú diétát tartasz, és kiiktatod például a szénhidrátot, nem fog megfelelően működni a tested, ráadásul állandóan éhes leszel. Az életmódváltás nem jár ilyen lemondásokkal, persze az egészséges ételeket kell előtérbe helyezni, mégis a lényeg az, hogy mértéket kell tudni tartani."

"Hogyan fogyj egy hét alatt 5 kilót?" avagy ezért veszélyesek a gyorsan sokat ígérő diéták


A "minél többet, minél rövidebb idő alatt" világában élünk. Véletlenül se kelljen megmozdulni, vagy változtatni a mindennapi rutinunkban, de azért szeretnénk leadni 10-20 kilót, és szeretnénk tökéletes alakot. Maximum a koplalást vállaljuk be, mert ha pár hétig nem eszünk, az biztosan meghozza a kívánt eredményt. Pedig ez így nem működik, és aki mást állít, az bizony be akar csapni. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Reggeli

Reggelire natúr joghurtot eszik gyümölcsökkel, mellé pedig egy tojásrántottát, vagy egy burritót teljes kiőrlésű tortillával, csirkehússal, avokádóval és paradicsommal.

Burrito csirkével, avokádóval és paradicsommal kell lendületet ad a naphoz Forrás: Shutterstock

Ebéd

A legpörgösebb napjain is szakít időt az ebédelésre. Néha csak egy teljes kiőrlésű kenyérből készült pulykásszenvicset eszik, vagy grillezett hússal megspékelt salátát, ha több ideje van, akkor halat vagy garnálét zöldségkörettel, például brokkolival.

Nassolnivaló

A színésznő nem fosztja meg magától az édes falatokat sem, csak kisebb adagokat fogyaszt belőlük. Szívesen kényezteti a testét egy chai lattéval, de egy kevés étcsokoládét, vagy mogyoróvajat is elfogyaszt alkalomadtán. Máskor almát, egy kevés pattogatott kukoricát, vagy granolával turbózott görög joghurtot fogyaszt. „Ha minden nap eszel egy keveset, nem uralkodik el rajtad az édesség utáni vágy és a falásroham” - vallja.

Jennifer szívesen fogyaszt granolát görög joghurttal Forrás: Shutterstock

Vacsora

A napot valami könnyű étellel zárja: egy kevés szénhidráttal és sok-sok zöldséggel. Az utolsó, napzáró falat azonban legtöbbször egy kis falat étcsokoládé, amit egyszerűen imád a színésznő.

Nosztalgikus gasztro trend hódít: a hazai alapanyagok kerülnek előtérbehttp://www.life.hu/ez-zsir/20180126-nosztalgikus-gasztro-trend-hodit-hazankban-a-hazai-alapanyagok-kerulnek-eloterbe.htmlAz elmúlt években elterjedt ázsiai fűszerek, különleges keleties ízvilágok mellett a regionalitás kezd visszakacsintani a hazai gasztronómiába. Újra előtérbe kerülhet a hazai, idény jellegű alapanyagok használata, amely befolyással lesz az emberek étkezési szokásaira, valamint a vendéglátóegységek fejlődésére és magukra a termelőkre is. Ez Zsír!--Elképesztően izmos lett Alicia Vikander: ez a színésznő tökéletes alakjának titkahttp://www.life.hu/ez-zsir/20180129-alicia-vikander-szuper-alakjanak-titka.html2018 márciusában érkezik az új Tomb Raider film, aminek nem más lesz a főszereplője, mint az Oscar-díjas Alicia Vikander. A svéd származású színésznő ezúttal nem csak tehetségét villantja meg, hanem szuperizmos testét is. Most eláruljuk, hogyan készült a szerepre. Ez Zsír!OrigoRecept hétvégére: kímélő gulyásleveshttp://www.life.hu/ez-zsir/20180126-recept-kimelo-gulyasleves.htmlBuday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól! Ez Zsír!OrigoÍgy veheted rá magad a hideg, téli napokon a sportolásrahttp://www.life.hu/ez-zsir/20171121-igy-veheted-ra-magad-a-hideg-esos-napokon-a-sportolasra.htmlMíg nyáron akár korán reggel is szívesen kipattanunk az ágyból egy kis sportolásra, ősz végén a rövid nappalok, a hideg, nyirkos idő nem a leghívogatóbb a kiadós edzéshez. Ilyenkor mindenre nehezebben vesszük rá magunkat. Pedig tudjuk jól: a nyári alak télen készül. Íme, 5 tipp, amivel könnyebben elindulsz majd a célod megvalósítása felé! Ez Zsír!OrigoGránátalma: jótékony csodaszer a téli hónapokbanhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180124-granatalma-vitaminban-es-asvanyi-anyagban-gazdag-gyumolcs-telre.htmlA téli vitaminpótlás és antioxidáns-bevitel egyik legfontosabb szereplője a csodás piros kis magokat rejtő gránátalma. Most eláruljuk, miért fontos a fogyasztása, és hogyan lehet a lehető legkönnyebben megpucolni. Ez Zsír!--7 jel, hogy túl sok cukrot eszelhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180116-jelek-hogy-tul-sok-cukrot-eszel.htmlA cukorral az a baj, hogy szinte mindenben van. Nemcsak az édességekkel viszünk be sok cukrot, de a feldolgozott élelmiszerekkel is, amiktől jobb óvakodni, ugyanis rengeteg mesterséges adalékanyagot is tartalmaznak. De a cukorhoz visszatérve, nagyon oda kell figyelni, hogy mennyit viszünk be a szervezetünkbe, ugyanis többféle betegséget is okozhat. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.