Recept hétvégére: kímélő gulyásleves

Forrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV -
gulyásleves recept egészséges életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól!

Hozzávalók:

  • 10 dkg vöröshagyma
  • 50 dkg marhahús (lábszár, inazott nyak, lapocka vagy egyéb apró húsnak való rész)
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg zellergumó
  • 15 dkg petrezselyemgyökér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom,
  • 1 db tv paprika
  • 5 dkg árpagyöngy
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 tk őrölt piros paprika
Kímélő gulyásleves Forrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV

Elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát, a kis kockára vágott tv paprikát, a paradicsomot, a zúzott fokhagymát, és a reszelt zellergumót megpirítom egy fazékban. Ráteszem a felkockázott marhahúst, és azt is megpirítom. Sóval és őrölt köménymaggal ízesítem. Amikor kiadta a levét a hús, rövid szaftban majdnem puhulásig párolom. Ekkor rászórom a felkockázott sárgarépát, zellerkockát, és petrezselyemgyökeret. Megszórom a piros paprikával, elkeverem, és felöntöm a kívánt mennyiségű vízzel, nagyjából 2 literrel. Amikor felforrt, szórok bele egy kevés árpagyöngyöt csipetke helyett.

Nézd meg a teljes adást!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.