Blake Livelyt már a tinifilmek főszereplőjeként is sokan imádták, de manapság, amikor egyre több oldalát tudja megmutatni a filmvásznon, ráadásul családanyaként és Ryan Reynolds feleségeként is rendre elbűvöli a közönséget, jobban szeretik, mint valaha. Ezúttal a színésznő életmódhoz való hozzáállására voltunk kíváncsiak, és ezúttal sem csalódtunk. 

  • A kalóriaszámlálást felejtsd el

A kalóriaszámlálást a színésznő és edzője, Don Saladino is elvetélt módszernek tartja. Ehelyett inkább arra figyelnek, hogy az anyagcsere folyamatosan pörögjön, amihez pedig megfelelő étkezésre és edzésre van szükség. 

Blake Lively nem számolgatja a kalóriákatForrás: Hamptons Magazine
A jó anyagcsere a karcsúság titka

A megfelelően működő anyagcsere amellett, hogy ellátja a szükséges tápanyagokkal a sejtjeinket, nem hagyja felhalmozódni testünkben a salakanyagokat. Éppen ezért az egészséges étrenddel kiegészítve távol tartja, vagy éppen leégeti a plusz kilókat. A jó közérzet már csak a bónusz. Olvasd el a Life.hu cikkét!

  • Jó minőségű alapanyagok előnyben

Amikor 2013-ban megtudta, hogy első gyermekével várandós, még inkább elkezdte foglalkoztatni, hogy mivel táplálja a testét. Ekkor vált számára igazán fontossá, hogy a feldolgozott élelmiszereket elkerülje, és kizárólag jó minőségű, fontos tápanyagokban gazdag alapanyagokból készült ételeket egyen. Így például a helyi organikus zöldségeket és gyümölcsöket részesíti előnyben.

  • Sütés-főzés otthon

Mivel gyakran főz saját maga és családja számára, ellenőrzés alatt tartja az étkezéseket: pontosan tudja, hogy mit visz be a szervezetébe. De nem csak a sütés-főzést élvezi, férjével kifejezetten szeretnek bevásárolni járni, hiszen imádják a helyi piacokat, ahol a legszebb és legegészségesebb alapanyagokat tudják beszerezni.

Blake együtt jár férjével bevásárolni, és a helyi piacokon szerzik be az alapanyagokatForrás: Shutterstock
  • Indítsd jól a napot

Blake soha nem hagyja ki a reggelit: általában kókuszolajban sült tojással kezdi a napot. Néha tükörtojással, néha rántottával, ami mellé zöldségeket eszik. "Az emberi test folyamatosan változik, így előfordul, hogy mások az igényei, így mindent rugalmasan kell kezelni az étrendben. Ha például nagyon éhes Blake, akkor ezután egy gluténmentes zabkását eszik gyümölcsökkel" - nyilatkozta Saladino.

Ezt fogadd meg 2018-ban: válts reggeli rutint!
Ha azon gondolkodsz, hogy milyen fogadalommal indítsd az újévet, akkor fogadd meg a tanácsunkat, és kezd egy apró, de annál fontosabb lépéssel: válts reggeli rutint.
  • A túlevés kerülendő

A színésznő a mértékletesség híve. Soha nem eszik túlságosan nagy adagokat, viszont mivel napi ötször étkezik, egész nap megfelelően el van látva tápanyagokkal, így nem is törhet rá súlyos evésroham.

  • A sport sem maradhat el

"Utálom az edzőtermet. Ki nem?" - vallotta be korábban a színésznő, aki sokkal szívesebben megy el biciklizni vagy túrázni. Ennek ellenére ő sem kerülhette el minden esetben az edzőtermet. A zátony című filmet néhány hónappal második gyermeke születése után kezdték el forgatni, ekkor pedig edzőtermi munkára is szükség volt, hiszen szinte 90 percig bikiniben látható a filmben a színésznő, aki ekkor heti hat napot edzett. A hétköznapokban a gyerekek mellett ennyit nem tud beiktatni, de a heti két edzésből soha nem mulaszt.

  • Hagyd az irreális elvárásokat

Habár a színésznő bombaformába hozta magát filmje kedvéért, mégis azt vallja, hogy sokadik terhesség után nem kell úgy kinézni, ahogy egy fiatal tininek. "Az egészség a legfontosabb, nem pedig az, hogy van-e rajtunk néhány kiló felesleg, vagy sem" - nyilatkozta. 

  • 80/20-as szabály

Ez a százalékos felosztás azt jelenti, hogy a hét 80%-ában egészségesen táplálkozik, 20%-ban pedig belefér egy kis csalás is. A színésznő imádja a tésztákat és a pizzát, szóval ez igencsak jól jön neki, hacsak nem egészségesebb lisztből készült szénhidrátokat szeret enni.

New Years resolutions??? not sure this counts.

Blake Lively (@blakelively) által megosztott bejegyzés,

  • Halld meg a tested kívánságait

A színésznő szerint nem feltétlenül jó, hogy mindennap rutinszerűen csináljuk a megszokott dolgainkat. Érdemes inkább tudatosan figyelni testünk jelzéseit, és nem beleerőltetni magunkat egy diétába vagy szigorú edzésprogramba. "Van, hogy egészen más étrendre van szükségem a nagyon stresszes napokon, és olyan is előfordult, hogy a gyerekekkel töltött éjszakai műszak után nem esett jól annyi mozgás, de ekkor rugalmasan tudtam változtatni" - mondta Blake. 

  • Mentális egészség

A színésznő szerint a mentális egészség ugyanannyira hozzájárul az egészséges életmódhoz, mint a helyes táplálkozás. Ennek egyik fontos eleme számára a lazítás, illetve a pozitív gondolkodás.