Kipróbáltam az otthoni gumiszalagos edzést

Forrás: Shutterstock -
gumiszalag otthoni testedzés edzés alakformálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokféle edzésformát kipróbáltam már - edzőterem, csoportos fitnesz órák, jóga -, de nekem mégis az itthoni torna vált be. Sokan azért nem szeretik, mert ezt a legkönnyebb ellógni, én azonban a rugalmassága miatt imádtam meg. Akkor szakítok az időmből fél, egy órát, amikor tudok. Gyakran este edzek, miután a gyerekek már lefeküdtek. Szeretem a különböző edzésvideókat, de a legjobb, amikor egy jó kis sorozat alatt tudom le a napi testmozgást. Erre pedig kiválóan alkalmas a gumiszalag.

Amikor először láttam egy ilyen edzést, azt gondoltam, hogy ennél nagyobb hülyeség nem is létezhet. Egy gumiszalagtól mitől is lennék izmosabb, formásabb? Van itthon kézi súlyzóm, rudam, ami akár 50 kilóig is pakolható, szeretek is velük dolgozni – megadják azt a bizonyos „kemény vagy anyukám" érzést - de sokszor már az előkotrásukkal elment az egésztől a kedvem. Aztán betettem egy RR videót, amiben a popsi gyakorlatokat gumiszalaggal végezte, és gondoltam, nincs vesztenivalóm, maximum az a pár ezer forint, amennyibe kerül. Belevágtam, hát!

Kipróbáltam a gumiszalagos edzést - Illusztráció Forrás: Shutterstock

A komoly dilemma a boltban ért.

Mérlegként nekem egyébként is nehezemre esik sok hasonló termék közül választani, itt meg kaptam egyből 7, különböző erősségű szalagot. Az eleve gyanús volt, hogy a polcon a két legerősebből és a két leggyengébből volt a legtöbb – hohó, ezt nyílván okkal nem viszik sokan -, így maradt a közép mezőny. Erős vagy extra erős. Gondoltam, vagyok annyira kemény, hogy az utóbbit válasszam, de végül a lányom döntötte el a dolgot. Szegény gyerek, tudja, ha velem indul el vásárolni, hamar nem végzünk, így míg én próbáltam letenni voksomat a végleges szerencsés mellett, ő feltalálta magát, és vígan rótta a köröket az üzletben egy rolleren – nem is tudtam, hogy tud rollerezni! Szóval odajött és mondta, hogy a kék szebb, mint a zöld, ezzel pedig nem tudtam vitatkozni, így az extra erős került a birtokomba.

Itthon aztán – miután felvilágosítottam a kölköket, hogy ez nem ugrókötél, nem nekik vettem, nem aludhatnak vele - elkezdtem össze-vissza húzgálni a kezemben, kezemmel, rátekertem a lábamra, a combomra, de sehogy se éreztem magam elég keménynek, csak nevetségesnek.

Az edzettségünkhöz mérten, különböző erősségű gumiszalagok közül választhatunk - Illusztráció Forrás: Shutterstock

A csomagolásában volt ugyan egy elsőre hasznosnak tűnő használati leírás, de én képről semmit sem tudok utánozni. Szóval belekezdtem a különböző videók keresgélésébe. Először féltem, hogy el fog szakadni, mert némelyik gyakorlatnál hosszan kellett kihúzni, de szerencsére nem történ baleset. Ezért is fontos, hogy csak jó minőségű gumiszalagot vegyél! Az első komolyabb edzésem után közvetlenül nem éreztem semmit, aztán elérkezett a másnap. Nos, hölgyek, azt kell mondjam, hogy szépen átdolgozta a csupán nyomokban fellelhető izmaimat is.

Ami nekem nagyon tetszett a használata közben az a maximális koncentráció és terhelés.

Amikor megfeszíted a gumiszalagot folyamatos az ellenállás, de az alappozícióba való visszatéréskor is dolgozol, mivel kell egyfajta minimális ellentartás, különben elveszíted a kontrollt. Ami még szuper, hogy gyakorlatilag minden testrészedet formálhatod vele: hát, váll, has, comb, popsi, vádli... stb.

Szerintem érdemes belevágni, mivel csak egy gumiszalag és némi lelkesedés kell hozzá. Miután ráéreztél a szalag használatára, már egyszerűen be tudod építeni egy hagyományos gyakorlatsorba is, így akár a kedvencedet is feldobhatod vele.

Így ösztönöz téged a Facebook és az Instagram a testmozgásra http://www.life.hu/ez-zsir/20180206-eletmodvaltas-es-rendszeres-testmozgas-a-facebook-es-az-instagram-segitsegevel.htmlSokan ezeket a platformokat, és úgy általában az írott, valamint az online médiát is a testképzavarok melegágyának tartják. Annak ellenére teszik ezt, hogy már rengeteg cikk és hír szól az egészséges fogyásról, az életmódváltásról és a retusálással becsapott célközönségről. Most megmutatjuk, miként lehet tudatosan használni, reális céljaid elérésére a legnépszerűbb közösségi médiumokat. Ez Zsír!OrigoA fogyás és életmódváltás útjában gyakran a szerelem állhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180130-a-fogyas-es-eletmodvaltas-megakadalyozasa.htmlAmikor egyedül vágunk bele a fogyókúrába, az életmódváltásba nincs egyszerű dolgunk. Ám, ha van mellettünk valaki, talán még nehezebb lehet végigvinnünk a kitűzött céljainkat. Épp ma reggel volt szerencsém hallani egy beszélgetést a buszon, melyben a hölgy – aki épp mellettem állt, és olyan hangosan vitatkozott a telefon másik végén lévő párjával, hogy képtelenség volt nem ráfigyelni – azt nehezményezte, hogy a több éve vele együtt lévő férfi, nemhogy nem támogatja, egyenesen megnehezíti a fogyókúráját, melyre egyébként már több éve készül. Mi lehet ennek a hátterében? Erre keressük most a választ. Ez Zsír!OrigoRubint Réka: "Lehetne sokkal formásabb a vádlim"http://www.life.hu/ez-zsir/20180210-rubint-reka-szeretne-ha-formasabb-lenne-a-vadlija.htmlGondolnád, hogy még Rubint Réka sincs megelégedve kisportolt testével. Nos, igen, neki is van olyan, ami nem annyira tetszik magán, és azt is elárulta, mi az. Ez Zsír!OrigoZoltán Erika karcsúbb, mint valaha - Fotóhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180207-zoltan-erika-karcsubb-mint-valaha-foto.htmlRemekül néz ki friss fotóin Zoltán Erika. Vonásai nagyon fiatalosak, és az utóbbi időben fogyott is. Ez Zsír!--Kettő az egyben egészséges recept: koktél és fasírt zöldségekbőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180208-recept-egeszseg-koktel-es-zoldseg-krem.htmlBuday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell, hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól! Ez Zsír!OrigoBlake Lively 10 tippje az egészséges élethezhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180205-blake-lively-tippjei-az-egeszseges-elethez.htmlBlake Livelyt már a tinifilmek főszereplőjeként is sokan imádták, de manapság, amikor egyre több oldalát tudja megmutatni a filmvásznon, ráadásul családanyaként és Ryan Reynolds feleségeként is rendre elbűvöli a közönséget, jobban szeretik, mint valaha. Ezúttal a színésznő életmódhoz való hozzáállására voltunk kíváncsiak, és ezúttal sem csalódtunk. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.