Mom jeans, melegítők, hosszúszárú zoknik - csak néhány dolog, ami az elmúlt években tért vissza a divatba. Na és persze ki ne hagyjuk az övtáskát sem, ami a fesztiválkellékek sorából kilépve újra megtalálta helyét a mindennapi viseletek között. Több magyar táskatervező is beleszeretett a visszatérő trendbe: ezúttal a Delka bag tervezőjét, Adélt kérdeztük, hogy őt mi ragadta meg benne, és miért ajánlja nektek is. 

  • Mikor tért vissza az övtáska a divatba?

Szerintem mindig is jelen volt, főleg a fesztiválszezon szereplőjeként. Magyarországon tavaly kapott újra kiemelt figyelmet, reflektorfénybe mégis idén kerülhet igazán. Egy ilyen kiegészítőt valószínűleg a merészebb, bevállalósabb emberek fogják szeretni, ennek ellenére úgy gondolom, hogy a tervezői darabok különlegesek, viselhető formái pedig mindenhol megállják a helyüket.

Forrás: Delka bag
  • Táskatervezőként te miért kaptál rá?

Tervezőként szeretek kilépni a komfortzónámból, pontosan ezért sem szerettem volna csak a hátizsákvonalat megragadni. Az övtáskák tervezésének minden pillanatát imádtam. Viselete könnyed és kényelmes. Szeretnénk elérni, hogy sokan megszeressék ezt a bohókás táskatípust, így többféle változatban is elkészítettük, amelyből nem maradhattak ki a férfiak sem. Ennek apropóján a termékek fekete és barna bőr változatban is elérhetők.

Forrás: Delka bag
  • Nagy kereslet van rá?

Van ennek egy metódusa: első lépésként az embereknek hozzá kell szokniuk a látványhoz, az újdonsághoz. El kell érni, hogy minél többször, minél sokszínűbben találkozzanak a táskákkal. Mi pedig mindent megteszünk, annak érdekében, hogy folyamatosan inspiráljuk őket akár képeinkkel, akár írásainkkal, ötleteinkkel. Ez működik. Minél többet látják tehát, annál közelebb kerülnek a nem szokványos dolgokhoz. Nincs ez másként az övtáska esetében sem. Idén jóval nagyobb a kereslet rá, sőt, ahogy korábban is említettem, idén fog igazán kivirágozni nálunk.

  • A tavaszi-nyári szezonra milyen övtáskákkal készülsz?

Március végén érkező új kollekciónk igazán izgalmasnak ígérkezik. Rengeteg színben gondolkodunk, többek között fehér, rózsaszín mintás, kék mintás, krém, fekete, illetve szürke változatban. Lesz miből válogatniuk a nőknek és a férfiaknak egyaránt.

Forrás: Delka bag
  • Hogyan viseljük 2018-ban az övtáskát?

Lazán, csinosan, feketével, színessel, bő nadrággal, szűk nadrággal! Azt gondolom, hogy aki be meri vállalni az övtáskákat, nem kell, hogy sokat gondolkodjon azon, mivel is vegye fel. Aki fél ettől a viselettől, azt szeretnénk biztatni, mert tényleg nagyon szerethető darabról van szó: egyrészt a régi, klasszikus fazonja, valamint a basic és bohókás színei miatt. A Delka bagek is ebben a szellemiségben készültek, kétkedőknek is bátran ajánljuk.

Nézd meg a galériánkat:

Forrás: NORTHFOTO/Hahn Lionel/Abaca
"""Forrás: Northfoto "
Retró cuccok: így tértek vissza a 80-as, 90-es évek kedvenc darabjai

A legújabb street style trendeket látva tényleg azt mondhatjuk, hogy nincs új a nap alatt. A 80-as, 90-es évek kedvenc darabjai manapság minden szezonban beköszönnek a ruhatárunkba. Mutatjuk is azokat a darabokat, amelyek idén tértek vissza újabb hódításukra.