Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól!
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 6 dkg zabpehely
- 60 dkg főtt száraz bab
- 30 dkg zeller gumó
- 10 dkg póréhagyma
- 10 dkg lilahagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 10 dkg száraz kolbász
- 5 dkg füstölt hús
- só
- frissen őrölt bors
- 2 db babérlevél
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dkg mustár
- 0,5 dl étolaj
- 6 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítése
A babot sós vízebn megfőzöm egy nagyobb darab zellerrel és a babérlevelekkel együtt. Serpenyőben kevés napraforgó olajon megpirítom a vékony szeletekre vágott lilahagymát és a pórét, hozzáadom a felkarikázott szárazkolbászt és a füstölt húst is. Megszórom petrezselyemzölddel, és beleteszem a kis kockára vágott kaliforniai paprikát. Mehet bele a főtt bab is a kis kockákra vágott zellerrel együtt. Egy keveset a bab főzőlevéből visszaöntök az ételre. Ízesítem zúzott fokhagymával és mustárral. Még egyszer megforralom, és ezzel el is készült.
A tojásokat egy kevés zabpehellyel felverem, megsózom, belekeverem a reszelt sajtot, és forró serpenyőbe öntöm, amit aztán rögtön beteszek a forró sütőbe. Így kapom azt a finom tojáslepényt, ami a hagymás bab körete lesz.
Nézd meg a teljes adást: