A mexikói származású Michele Baldini művészi magaslatokba emelte a tojássütést. Hihetetlen alkotásait Instagram-oldalán, a the_eggshibit nevű profilon posztolja közel 30 ezer követőjének. 

Feltehetően több millió ember imádja tojással indítani a napot, de az elkészült fogások közül valószínűleg kevés emelkedik ki úgy, mint a 20 éves orvostanhallgatóé. Michele Baldini néhány évvel ezelőtt kezdett el kísréletezni a tojásokkal mint művészeti elemekkel, az első sikeres alkotása egyébként a jin-jangos kép volt. Azóta megállás nélkül készíti az egyre bonyolultabb képeket. Még Van Gogh Csillagos éj című festményét is elkészítette tojásfehérjéből- és sárgájából. 

Breakfast on the Gogh #LaMañanaEstrellada¿?

The Eggs-hibit (@the_eggshibit) által megosztott bejegyzés,

Művészetének egyéb eszközeiről és módszereiről sajnos nem nyilatkozott, így egyelőre csak csodálhatjuk a művészi képeket, miközben szimpla rántottát reggelizünk. Viszont ha a szimplánál mégiscsak többre vágysz, próbálj ki néhány könnyen beszerezhető konyhai eszközt, amikkel viszonylag könnyedén tudsz látványos és vidám tojásos reggelit készíteni. 

Ezért egyél tojást!

A tojás fehérjében, vitaminokban, ásványi anyagokban és fontos zsírsavakban is gazdag. Antioxidánstartalma csökkenti a rák és a szívbetegségek kialakulásának esélyét is egy 2011-es kutatás szerint. Noha a főzési folyamat során a tojásban lévő antioxidánsok száma a felére csökken, még így is marad épp annyi antioxidáns, amennyi egy almában van. A tojás rengeteg vitamint is tartalmaz, köztük B-vitamint, ami az idegrendszer megfelelő működésében játszik szerepet, továbbá segít a szellem frissentartásában, és a stressz kezelésében. A tojássárgájában lévő lecitin ráadásul szintén javítja a közérzetet és segít a depresszió kezelésében.

Forrás: Instagram/the_eggshibit
Nem csak enni jó! Szépülj tojással!

Rengeteg olyan alapanyag van, amit elsősorban élelmiszerként tartunk otthon, de a szépségápolásban is hasznos lehet. A méz, a joghurt, a citrom, a zab, a só és a tojás is olyan termékek, amelyek nemcsak elfogyasztva nagyon egészségesek, de például arc- vagy hajpakolásként is rendkívül hatásosak. Ezúttal a húsvét sztárját, a tojást mutatjuk be szépségápolóként.