hajpakolás tojás arcpakolás szépségápolás húsvét2017
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengeteg olyan alapanyag van, amit elsősorban élelmiszerként tartunk otthon, de a szépségápolásban is hasznos lehet. A méz, a joghurt, a citrom, a zab, a só és a tojás is olyan termékek, amelyek nemcsak elfogyasztva nagyon egészségesek, de például arc- vagy hajpakolásként is rendkívül hatásosak. Ezúttal a húsvét sztárját, a tojást mutatjuk be szépségápolóként.

A tojás igazi szuperétel, vérnyomáscsökkentő hatása, antioxidáns- és lecitintartalma miatt is érdemes napi szinten fogyasztani. A tojás azonban a természetes szépségápolásnak is alappillére: a benne lévő nagy mennyiségű A-, B2-, D- és E-vitamin csodákat tesz a bőrrel és a hajjal.

Ha zsíros a bőröd

  • Tojásfehérje
  • Citromlé

Ez az arcradír eltávolítja az elhalt hámsejteket, miközben megnyitja és kitisztítja a pórusokat is. Pattanásos, mitesszeres bőrre különösen ajánlott. A tojásfehérjét pár csepp citromlével verd föl, ha már kemény hab lett belőle, tegyél hozzá 1 evőkanál sót. Gyorsan keverd össze, hogy ne oldódjon fel a só, majd masszírozd át vele a bőrödet. Pár perc masszázs után langyos vízzel többször öblítsd le az arcodat. Végül olajmentes hidratálóval is bekenheted az arcodat.

Ez az arcradír eltávolítja az elhalt hámsejteket Forrás: Thinkstock

Ha száraz a bőröd

  • Tojássárgája
  • Tej
  • Olívaolaj
  • Méz

Ha száraz a bőröd, mindenképpen csak a tojássárgáját használd! Verd fel, majd tegyél hozzá egy deci tejet, 2 evőkanál olívaolajat és 2 evőkanál mézet. Az arcpakolást érdemes a mosdókagyló fölött felvinni, mert kicsit csöpögős lehet. A kikevert pakolással először masszírozd át a bőrödet, majd tegyél még rá egy keveset, és hagyd állni rajta 20 percet. Langyos vízzel öblítsd le.

Ha normál bőröd van

  • Egész tojás
  • Zab
  • Joghurt
  • Méz

Fél pohár meleg vízbe tegyél 2 evőkanál zabot. Hagyd állni pár percig, majd adj hozzá 2 evőkanál natúr joghurtot és 2 evőkanál mézet. Utána verd fel külön az egész tojást, majd keverd hozzá a zabhoz. Nyugodtan vidd fel vastagon az arcodra, és dőlj le 20 percre. Élvezd, ahogy a bőröd felszívja a vitaminokat. Langyos vízzel öblítsd le.

Nyugodtan vidd fel vastagon az arcodra, és dőlj le 20 percre Forrás: Thinkstock

+1 Tipp: frissítő hajpakolás

  • Tojássárgája
  • Olíva- vagy ricinusolaj
  • Méz
  • Tej

Ha fakó és száraz a hajad, ha töredezettek a hajvégek, a tojás ezt is megoldja. A sárgájában lévő lecitin visszaadja a haj nedvességtartalmát, amitől puha tapintású és csillogó lesz. Verj fel 2 tojássárgáját, és tegyél hozzá 2 evőkanál olíva- vagy ricinusolajat, 2 evőkanál mézet és 1 deci magasabb zsírtartalmú tejet. Masszírozd a hajba a tövétől egészen a hajvégekig. A pakolást 10-15 percre rajta is hagyhatod. Érdemes befóliázni (vagy zacskót tenni rá), majd törülközőbe is bebugyolálni. A pakolás után citromos vízzel lehet átöblíteni a hajadat, mert elveszi az esetleges szagot. Végül mosd meg samponnal, és gyönyörködj a látványban.

Látványos fogyás két hét alatt? Tojásdiétával lehetséges!

A kutatók szerencsére már leszámoltak azokkal a tévhitekkel, amelyek az elmúlt években a tojásfogyasztásról kialakultak. A tojás nemcsak hogy egészséges, hanem a diétának is fontos részét képezi. Olvasd el a Life.hu cikkét!
Ciki vagy menő? Ezek a sztárok kedvenc oversize darabjaihttp://www.life.hu/trend/20170405-ciki-vagy-meno-a-sztarok-kedvenc-oversize-darabjai.htmlAz oversize darabok néhány éve jöttek divatba, és azóta is imádják őket a nők. Nem is csoda, mert laza, kényelmes, és nagyon vagány outfiteket lehet kihozni belőlük. Most viszont azt néztük meg, hogyan hordják a sztárok ezeket a darabokat. Szavazz: ciki vagy menő? Trend--Tavaszi kabátok a legjobb áronhttp://www.life.hu/trend/20170405-tavaszi-kabatok-a-legjobb-aron-itt-szerezd-be-oket.htmlHabár a nappalok egyre melegebbek, reggel és este mindenképpen elkel még egy tavaszi kabát, hogy ne fázzunk. Mutatjuk is, hol tudod jó áron beszerezni a legmenőbb fazonokat és legjobb színeket. Trend--A hónap színe: a púderrózsaszínhttp://www.life.hu/trend/20170404-a-honap-szine-a-puderrozsaszin.htmlMárciusban a szikrázó mandarint, most pedig a lágy púderrózsaszínt választottuk a hónap színének. A pasztell idén is nagy trend lesz, különösen a rózsaszínes árnyalata. Nézzük is, hogy viselhetjük ezt a csodás színt. Trend--2017 a pucérság éve lesz? Így meztelenkedtek a sztárok a vörös szőnyegenhttp://www.life.hu/trend/20170329-igy-meztelenkedtek-a-sztarok-a-voros-szonyegen-2017ben.htmlAlig telt el pár hónap 2017-ből, máris kijelenthetjük, hogy ez az év a meztelenkedés éve lesz. Pedig tavaly is rendesen kitettek magukért a sztárok villantásügyileg, de az idei év ennél is nagyobb pucérságparákat hozhat a vörös szőnyegen. Nézzük 2017 eddigi legnagyobb villantóit! TrendOrigoA párizsi divathét legmerészebb trendjeihttp://www.life.hu/trend/20170328-parizsi-divathet-sminktrendjei-larion-oscar-sminkmestertol.htmlRepülj a képzelet szárnyán az intergalaktikus jövőbe a párizsi sikkes sminktrendekkel. Fantasztikus kollekciókat láthattunk a francia fővárosban: a hamisíthatatlan nőies báj elképesztően izgalmas sminkekkel fűszerezve jelent meg a kifutón. TrendOrigoTrendjelentés a Los Angeles-i divatünneprőlhttp://www.life.hu/trend/20170403-trendjelentes-a-fashion-los-angeles-awards-voros-szonyegerol.htmlA Fashion Los Angeles Awards vörös szőnyeges felvonulása idén is hozott meglepetéseket. Míg tavaly Gigi Hadid áttetsző ruhája volt a legizgalmasabb divatpillanat, idén Nicki Minaj műhaja, az óriási karika-fülbevalók és néhány sokkoló cipő vitte a prímet. Mutatjuk is a részleteket! TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.