A várandósság és a szülés után a legtöbb anyukának célja, hogy visszanyerje az alakját. Erre azonban kisbaba mellett kevés az esély, főként, ha a babavárás alatt olyan szerencsétlen helyzet állt elő, hogy csak és kizárólag a nutellás fánkot kívántad. Egy kisgyerekkel azonban már jóval több lehetőséged van; észszerű diéta, otthoni torna. Mi most egy szuper megoldást mutatunk, mellyel összekötheted a kellemest a hasznossal. Irány a játszótér!

Már egy 1-1,5 éves gyerkőc is vágyik a szabadba, erre pedig a legjobb hely a játszótér. A mászókákon és hintákon kívül, a homokozó a legnépszerűbb terep, ahol kiélhetik a koszosság, az alkotás és a rombolás utáni vágyukat is. Amíg ő pakolgatja az anyagot a kis lapáttal, te se tétlenkedj.

Húzz fel egy edzőruhát és vedd birtokba a különböző játszóeszközöket!

Forrás: kidsstuffworld.com

Ma már rengeteg helyen lehet találkozni street workout pályákkal, melyek a szabadtéri edzéslehetőségét kínálják. Ám, egy játszótér is hasonló adottságokkal bír, csak némi fantázia kell hozzá. Most mutatunk pár példát arra, hogy mit és hogyan érdemes csinálni egy gyerekparadicsomban ahhoz, hogy ledobj pár kilót, hozzá pedig edzettebb lehess.

Tudom, most azzal a kifogással fogsz élni, hogy ez ciki, no meg addig, amíg te a hintánál guggolsz, ki fog figyelni arra, hogy gyermeked a lehető legkevesebb homokot vigye be a szervezetébe.

Forrás: kidsstuffworld.com

A játszóterezős anyukák hamar összebarátkoznak, és jól meg tudják találni a közös ritmust, még akkor is, ha ez csupán az ilyen alkalmakra szól. Beszéld meg velük és tornázzatok együtt. Felváltva – például a pihenő időben – pedig osszátok le, hogy ki felügyeli a totyogókat. Ha csupán pár gyakorlatot tudsz megcsinálni, máris többet tettél magadért, mintha csak ültél volna a padon. Akkor, ha már egész kicsiként megszokja a gyermeked, hogy a játszótéren anya egy 20 perces edzéssel indít, később sem fog emiatt hisztizni. Nem mellékesen pedig ebben a környezetben könnyebben rá fogod venni magad a mozgásra, hiszen otthon annyi minden mást kell csinálni.

Egész biztos, hogy az elején lesz, aki furán fog nézni rád, de te ne törődj vele, sőt, vond be őt is. Mutatjuk hozzá a gyakorlatokat, melyeket természetesen tetszés szerint átformálhatod a saját játszóteretek szerkészletéhez:

Forrás: varietybyvashti.org