Minden nőt, akit kicsit is érdekel a szombati frigy, valószínűleg Meghan Markle menyasszonyi ruhája tart leginkább izgalomban. Hamarosan kiderül, hogy ki és milyen ruhát álmodott meg a leendő hercegnének, addig is összeszedtük, mit lehet eddig tudni a jelenleg hét lakat alatt őrzött darabról. 

  • 1. Két ruha

Ahogy annak idején Katalin és Vilmos herceg, úgy Harry és Meghan is két részre bontják a nagy napot. A szertartás és az állófogadás alatt viseli majd Meghan az első, hagyományos menyasszonyi ruhát, a szűkebb körű, kötetlenebb esti programon pedig, amit Károly herceg ad a fiatalok tiszteletére, egy kifinomultabb ruhára vált. A királyi tudósító, Katie Nicholl a Vanity Fairnek elárulta, hogy mindkét ruhát egyedileg terveztette a menyasszony. 

Harry herceg és Meghan Markle eljegyzésük bejelentésének napjánForrás: Getty Images
  • 2. A királynő áldása

A menyasszonyi ruháról biztosan tudható, hogy a windsori kastélyban várja Meghant. A nagy napig egyébként csak a királynő nézheti meg az elkészült álomruhát. A hagyomány szerint a királynőnek kell a végső áldást adni arra, hogy a ruha megfelelő lesz a ceremóniára. A hírek szerint egyébként Meghan már a tervezés korai szakaszában egyeztetett a királynővel.

  • 3. A stylist barátnő

Meghan közeli barátnője, Jessica Mulroney stylist és esküvői tanácsadó segített a leendő hercegnének rátalálni a tökéletes stílusra. Jessica január 10-én érkezett Londonba, és négy napot töltött a pár házában, a Nottingham Cottage-ben. Állítólag az esküvő további részleteiben is segítséget nyújtott Jessica, aki Kanadában és Amerikában is kifejezetten felkapott esküvői tanácsadónak számít.

Meghan Markle-nek stylist barátnője, Jessica Mulroney segített a ruhaválasztásbanForrás: Getty Images
  • 4. Klasszikus és egyszerű?

Habár Meghan stílusa friss és modern, és legalábbis még menyasszonyként nem félt bevállalni néhány - a királyi etikett szempontjából - merészebb darabot, a menyasszonyi ruha mindenki szerint hagyományos lesz. Ráadásul nem csak a protokollnak kell megfelelni, természetesen a helyszín, a windsori kastély is meghatározza némileg a stílust. Így a ruha feltételezhetően egy kellemes ötvözete lesz a hagyományos megjelenésnek és Meghan stílusának. Sokan rebesgetik egyébként a csipkeujjakat, ami Katalin hercegné ruhájának is fontos eleme volt, így izgalmas kérdés, hogy ha lesz is csipkeujj, miben hoz majd újat. Ami szintén felmerült még, az a sok-sok gyöngy: egy gyöngyökkel kivarrt drámai ruha.

Az az egy dolog, amiben mindenki egyetért a ruha kapcsán, hogy emlékezetesen darab lesz. 2016 márciusában, még mielőtt megismerkedett volna Harry herceggel, maga Meghan így nyilatkozott a leendő esküvői ruhájáról: "Klasszikus és egyszerű, talán egy kis modern csavarral. Személy szerint az olyan esküvői ruhákat kedvelem, amiben van valami különcség és egy kis finom romantika." 

A windsori kastély, Harry és Meghan esküvőjének helyszíneForrás: Getty Images/Christopher Furlong
  • 4. Mennyibe fog kerülni?

Amit biztosan tudunk, hogy Katalin hercegné Sarah Burton tervezte Alexander McQueen menyasszonyi ruhája 150 ezer fontba került, vagyis közel 53 millió forintba. Sokan úgy vélik, hogy Meghan ruhája meghaladja majd a 200 ezer fontot is. 

  • 6. A titkos tervező

Már fogadásokat is lehet kötni arra, hogy ki tervezte meg Meghan menyasszonyi ruháját. Az elmúlt néhány hónapban több nagy nevet is rebesgettek az alapján, hogy a leendő hercegné milyen tervezőket részesített eddig előnyben, illetve egy-két divatház homályos nyilatkozata is okot adott a találgatásokra.

Ralph & Russo: Az eljegyzési fotókon is Ralph & Russo-t viselt, de nem ez az egyetlen érv a brit divatcég mellett. A Royal School of Needlework, ahol Katalin hercegné ruháját is segítettek elkészíteni, május elején kitett egy posztot, miszerint a Ralph & Russo haute couture atelier csapat látogatta meg őket. Egyébként a gyöngyökkel kivarrt ruha is ezzel a márkával kapcsolatban került elő.

Ralph & Russo csodálatos esküvői ruhakölteményeForrás: Getty Images/Richard Bord

Roland Mouret: A designer már régóta igen jó barátja Meghannak, a fogadási oldalakon is előkelő helyen mozgott. Nem is csoda, hiszen homályosan nyilatkozott a leendő hercegné ruhája kapcsán: "Meghan nagyon jól tudja, mit szeret, így a legfontosabb, hogy meghallgassák és együttműködjenek vele" - majd hozzátette - "Már túl sokat mondtam."

Burberry: A vezető angol divatcégről is rebesgették, hogy ők lehetnek a ruha tervezői, és a cég nem cáfolta a híreszteléseket. 

Alexander McQueen: Katalin hercegné ruhája is egy Alexander McQueen darab volt, így rá is sokan voksoltak.

Erdem: A bit-kanadai tervező is nagy esélyesnek számított a fogadásokon. Kétségtelen, hogy Meghan többször is viselte korábban az ő darabjait, ráadásul a brit is a kanadai vonal is közel áll hozzá, hiszen az új hazája Nagy-Britannia, és Kanadában született. 

Elie Saab: A libanoni származású divattervezőt korábban egyik kedvenc esküvői ruha tervezőjeként emlegette Meghan. Kétség sem fér hozzá, hogy jól mutatna a tervező bármelyik ruhakölteményében.

Elie Saab álom menyasszony ruhájaForrás: Getty Images/Pascal Le Segretain

Jenny Packham: Katalin hercegné egyik kedvenc brit designere, a fogadások őt is előkelő helyre hozták.

Inbal Dror: Kiszivárgott tőlük egy vázlat, ami állítólag Meghan esküvői ruháját ábrázolja. 

Victoria Beckham: Az egykori Spice Girl tervezte ruhákat, főleg pulóvereket is szívesen hordja Meghan, így nem véletlen, hogy a rajongók az ő nevét is bedobták. Victoria azonban egyértelműen cáfolta, hogy ő lenne a tervező: "Csodásan festett a ruhámban, és biztos vagyok benne, hogy szuper esküvő lesz, de nem, nem kérte, hogy én trevezzem a ruháját" - nyilatkozta.

Vera Wang: Az egyik leghíresebb menyasszonyiruha-tervező, így természetes, hogy az ő neve is felmerült. A pletykát azonban ő maga cáfolta, szerinte Meghan brit tervező ruháját fogja viselni. 

Isten is hercegnének teremtette Meghan Markle-t

Május 19-én esküszik örök hűséget Harry herceg és Meghan Markle. A délben kezdődő ceremónia az egész világot lázban tartja, és ahogy annak idején Katalin és Vilmos nagy napját, úgy Harry és Meghan esküvőjét is élőben követhetjük majd. Mi is lázasan készülünk az eseményre, ezúttal Meghan stílusevolúciójának jártunk utána!