Mit jelent, hogy egy lakás feminista berendezésű? Segítünk: nem a rózsaszínt és a virágmintát. Amikor két nő egymásra talál az elképzelt és a megvalósítható álmok terén, ott valami egészen fantasztikus jön létre.

Ez a csodás és erősen női vonalú New York-i lakás egy szintén erős és nőies hölgy, a Leota divatcég tulajdonosának otthona. Amikor Sarah Carson először váltott e-mailt a tervezővel, Amy Courtney-vel, azonnal egymásra hangolódtak, és érezték, hogy ők egyfajta „lelki testvérek". Az erőteljes feminista vonalú ruhákat tervező Sarah egy hasonló karakterű lakásra vágyott. Ez a fajta merészség pedig nagyon imponált az egyébként is kísérletező kedvű Amynek.

Sarah CarsonFotó: GENEVIEVE GARRUPPO

Sok inspiráció származik Sarah feminizmus iránti elköteleződéséből - mondta Amy a Homepolish-nak.

Mivel a hölgyek „lelki testvérei" egymásnak, könnyű volt kiválasztaniuk a bátor darabokat, és bízni abban, hogy végül minden mindennel harmóniába kerül.

Fotó: GENEVIEVE GARRUPPO

Így néz ki egy feminista lakás  

A lakás számos sötétebb, domináns elemmel rendelkezik, épp ezért mindegyik helyiség ki van egyensúlyozva elegendő megvilágítással és természetes fénnyel. A padló világos tölgyfa, a falak fehérek. Ez a „keret" sok játékosságot engedett, így kerülhetett a képbe például egy bronzpáva, madárlábakon álló kisasztal és egy hatalmas kézszobor.

Fotó: GENEVIEVE GARRUPPO

Ha a bútorokat és a berendezési tárgyakat egymagukban nézzük, a legtöbbjük színében és stílusában semleges, bár kétségkívül furcsa darabok. Épp ez a semlegesség teszti lehetővé, hogy együtt egyensúlyba kerüljenek – Amy.

Fotó: GENEVIEVE GARRUPPO

A lakásban sok tárgy készült egyedileg, és szinte kivétel nélkül mindnek megvan a maga története, a maga „múzeumi és esztétikai" értéke. Semmisem került véletlenül oda, ahová, mindennek megvan a továbbgondolt jelentése.

Fotó: GENEVIEVE GARRUPPO

A feminista lakás tehát egyszerre egyedi, kifinomult, merész, elegáns, bohém, inspiráló és erőteljes, épp, mint mi nők.