Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól!
Hozzávalók:
- 50 g napraforgó olaj
- 300 g kelkáposzta
- 200 g burgonya az alapba
- 200 g joghurt
- 1 g majoranna
- 2 g fokhagyma
- 7 g só
- 1 g őrölt bors
- 300 g kelbimbó
- 200 g kockára vágott burgonya
- 1 kis fej lilahagyma
- 10 dkg száraz kolbász

Elkészítése:
A vékony szeletre vágott lilahagymát megpirítom étolajban. Ezen párolom meg rövid lében az ujjnyi csíkokra vágott kelkáposztát egy kevés burgonyával. Ízesítem sóval, kevés őrölt borssal, zúzott fokhagymával. Amikor teljesen megpuhult, összeturmixolom. Joghurtot keverek el benne, és felöntöm a zöldségalaplével. Beleteszem a burgonyakockát és a kelbimbót. Felforralom, és a burgonya megpuhulásáig főzöm. Olajban szárazkolbászt és lilahagymát pirítok, ez kerül a tetejére.
Nézd meg a teljes adást!