Ha egy kis extra motivációra lenne szükséged, ideje megismerkedned ezzel az öt nagyszerű nővel, akik lépten-nyomon bizonyítják, hogy milyen remek dolog a sport, mennyi akaraterőt ad, és mennyi mindent képes kihozni az emberből.

  • Kiss Virág

Fitneszversenyző, digital influencer, táplálkozási és életvezetési tanácsadó. Pályája igazán példaértékű, a sportkarrierje mellett ugyanis a jogi egyetemet is elvégezte, politológiából pedig angol nyelven diplomázott. „2012-ben úgy indultam el egy versenyen, hogy ha két egyetem mellett megnyerem, akkor van keresnivalóm ebben a sportban, ha nem, akkor maradok hobbi-konditeremlátogató" - nyilatkozta korábban Virág, aki nemcsak ezt a versenyt nyerte meg, de utána még nagyon sokszor állt dobogóra, 2016-ban világbajnok lett, végül pedig a profi kártyát is megszerezte. Virág, akinek Arnold Schwarzenegger is gratulált egy verseny alkalmával, manapság influencerként és táplálkozási, életvezetési tanácsadóként segít és motivál másokat.

Forrás: Instagram/viragakiss
  • Simon Szimonetta

Aerobik prezenter, a Boost Training edzésmódszer kitalálója. "Elmondhatatlan érzés egy olyan pluszt adni az embereknek, amitől nap mint nap jobban érzik magukat a bőrükben" - mondta egy korábbi interjúnkban Szimi, aki saját maga által kifejlesztett edzésmódszerével meghódította a fogyni és formálódni vágyó nőket. Nem is csoda, hiszen saját bevallása szerint az a legfontosabb célja, hogy óráin mindenkinek sikerélménye legyen, így pedig könnyű megszeretni a testmozgást. A Boost Training egy fantasztikus hangulattal és pozitív energiákkal teli csoportos edzés, ami ugyan kemény és intenzív, de látványos eredmény érhető el vele. Eszközt sem igényel, bárhol és bármikor meg lehet csinálni, és tetőtől talpig átformál.

Forrás: Instagram/simonszimi
  • Nagy Judit

Edző, anyuka, aki szülés után is topformában van, sőt, színpadra állt. Nagy Judit 2010 óta méretteti meg magát fitneszversenyeken. Kisebb szünetet tartott, amikor 2013 augusztusában életet adott kisfiának. A várandósság időszaka nem volt könnyű számára, az első három hónapban az erős rosszullétek miatt egyáltalán nem tudott edzeni. A második trimesztertől, természetesen csak óvatosan, de újra tudott sportolni. Judit 7-8 kiló plusszal távozott a kórházból, és mivel császármetszése volt, az első 8 hétben a babakocsival tett sétákon kívül mást nem sportolt, a táplálkozásra viszont odafigyelt. Azt Judit már a terhessége legelején eldöntötte, hogy a szülés utáni versenyszezonban színpadra szeretne állni fitneszmodell kategóriában, ehhez pedig extra motzivációra volt szüksége. Ezért is kezdte el a FittAnyu blogot, ahol a visszatérés lelki folyamatait, a diétát, az edzést, az ezekkel járó élményeket és tapasztalatokat osztotta és osztja meg olvasóival. Van mit tanulni tőle, hiszen nagyon tudatos életet él.

Forrás: Facebook/Fitten-pozitívan
  • Székely Réka

Influencer, átlagember, igazi példakép, aki a futás megszállottja lett. Rékát leginkább Fit.Love.Réka néven ismerhettek, így találjátok meg a közösségi médiában is. Réka 2015 elején indította Instagram-oldalát, hogy nap mint nap dokumentálja életmódváltását. Ennek kapcsán döntötte el azt is, hogy az edzőtermi erősítés mellett futni kezd, habár ez a sportág soha nem volt a szíve csücske. Első versenyén egy 7 km-es távot teljesített, majd a félmaratonra való felkészülés során végleg magával ragadta ez a sport. Réka azóta túl van a maratonon, az Ultra Balatonon, az Ultra Tisza-tón, az élete szinte egybeforrt a futással. Nemcsak az életmódváltás része lett, de személyiségformáló eszköz is, saját bevallása szerint ugyanis a futás által sokat tanult önmagáról, és önmaga határairól is. Ebben a sportban mindig újabb és újabb célokat tudsz kitűzni magad elé, és rájössz, hogy kitartással bármire képes vagy. A határ a csillagos ég.

Forrás: Instagram/fit.love.reka
  • Medveczky Erika

Négyszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok kajakozó. Élete legjobb formáját akkor érte el, amikor tudatosan figyelt a táplálkozására és a táplálékkiegészítőket is beemelte az étrendjébe. Így sikerült 7 kilót fogynia, miközben izomtömege a régi maradt. Pályafutása alatt akadtak mélypontok, szinte kilátástalannak tűnő pillanatok, de mégis érezte, hogy ez a sportág tartogat még valamit a számára, így mindig volt ereje felállni és tovább küzdeni. Az új, sokkal tudatosabb életmód az eredményekben is megmutatkozott, 2017-ben két aranyat is elhozott a világbajnokságról, most pedig gőzerővel készül Erika az olimpiai válogatóra.

Forrás: Instagram/medveczky_e_