A mozaikcsempe gyakorlatilag sosem megy ki a divatból, csupán időnként átalakul, hogy megújult formában költözzön be az otthonunkba. Használd bátran, de átgondoltan. Amennyiben színes mozaikcsempét választasz, sose legyen az adott helyiség berendezése harsány. Ezzel csak egymás elől vennéd el a figyelmet, sőt, az izgalmas térből egyszeriben káoszt varázsolnál. Most mutatunk pár inspiráló példát arra, hogy miként lehet becsempészned ezt az igen érdekes és megnyerő elemet az otthonodba.

Forrás: Etsy
5 hiba, amit a csempe kiválasztásánál elkövethetsz

Rengeteg csodaszép csempével díszített helyiségről találhatsz képet az interneten, de csak ezek alapján, nagyon nehéz a saját lakásodban is elérned azt a hatást, amit szeretnél, amit megálmodtál. Számtalan dologtól függ, hogy milyen hideg falburkolat lesz számodra a megfelelő. Amikor csempevásárlásra adod a fejed, tedd fel magadnak az alábbi 5 kérdést, és pontosan írd le rájuk a választ. Segítünk, hogy ne kelljen megbánnod és visszavinned a meggondolatlanul megvásárolt csempét.

Nem minden apró

A mozaikról mindenkinek a kifejezetten kicsi csempék jutnak az eszébe, de vannak nagyobbak is, melyek díszcsíkként való alkalmazása remek kontrasztot képes adni a falaknak, és így az egész helyiségnek.

Forrás: Zalakereámia

Nem kell túlzásba vinni

A fal teljes egészét betöltő mozaik sokak számára túl kusza, túlságosan ingergazdag lehet. Számukra elegendő, ha egyfajta díszelemként gondolják újra ezeket az apró kis csempéket. Egyaránt remekül mutat függőlegesen vagy vízszintesen felhelyezve.

Forrás: Zalakerámia

Mintákkal játszva

Az előző kiegészítéseként is tekinthetünk erre a „kategóriára”, hiszen ebben az esetben sem kerül fel a teljes falra a mozaikcsempe. Ám itt már engedünk a színek és minták varázsának, mely egy letisztult forma- és színvilágot képviselő fürdőszobában vagy konyhában remekül mutat.

Forrás: Zalakerámia

Finom vonal

Nem kell feltétlenül színekben és formákban gondolkodnod. A mozaikcsempe remekül fel tudja dobni a helyiséget akkor is, ha a hagyományos méretű csempék mellett, lényegében csak textúrakülönbséggel van jelen. Tehát az egész fal egyszínű, csupán a csempék méretével okozol némi változatosságot.

Forrás: Zalakerámia

Játék a színekkel

Bevalljuk, hogy nekünk ez a kedvencünk. A két-három féle színt variáló fal- és padlóburkolat, kiegészítve a fürdőszoba berendezésével, egyszerre teremt harmóniát és nyújt élvezetes és mozgalmas egységet.

Forrás: Zalakerámia