fürdőszoba zalakerámia2018 falburkolat csempe Mozaik konyha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mozaikcsempe gyakorlatilag sosem megy ki a divatból, csupán időnként átalakul, hogy megújult formában költözzön be az otthonunkba. Használd bátran, de átgondoltan. Amennyiben színes mozaikcsempét választasz, sose legyen az adott helyiség berendezése harsány. Ezzel csak egymás elől vennéd el a figyelmet, sőt, az izgalmas térből egyszeriben káoszt varázsolnál. Most mutatunk pár inspiráló példát arra, hogy miként lehet becsempészned ezt az igen érdekes és megnyerő elemet az otthonodba.

5 hiba, amit a csempe kiválasztásánál elkövethetsz

Rengeteg csodaszép csempével díszített helyiségről találhatsz képet az interneten, de csak ezek alapján, nagyon nehéz a saját lakásodban is elérned azt a hatást, amit szeretnél, amit megálmodtál. Számtalan dologtól függ, hogy milyen hideg falburkolat lesz számodra a megfelelő. Amikor csempevásárlásra adod a fejed, tedd fel magadnak az alábbi 5 kérdést, és pontosan írd le rájuk a választ. Segítünk, hogy ne kelljen megbánnod és visszavinned a meggondolatlanul megvásárolt csempét.

Nem minden apró

A mozaikról mindenkinek a kifejezetten kicsi csempék jutnak az eszébe, de vannak nagyobbak is, melyek díszcsíkként való alkalmazása remek kontrasztot képes adni a falaknak, és így az egész helyiségnek.

Forrás: Zalakereámia

Nem kell túlzásba vinni

A fal teljes egészét betöltő mozaik sokak számára túl kusza, túlságosan ingergazdag lehet. Számukra elegendő, ha egyfajta díszelemként gondolják újra ezeket az apró kis csempéket. Egyaránt remekül mutat függőlegesen vagy vízszintesen felhelyezve.

Forrás: Zalakerámia

Mintákkal játszva

Az előző kiegészítéseként is tekinthetünk erre a „kategóriára”, hiszen ebben az esetben sem kerül fel a teljes falra a mozaikcsempe. Ám itt már engedünk a színek és minták varázsának, mely egy letisztult forma- és színvilágot képviselő fürdőszobában vagy konyhában remekül mutat.

Forrás: Zalakerámia

Finom vonal

Nem kell feltétlenül színekben és formákban gondolkodnod. A mozaikcsempe remekül fel tudja dobni a helyiséget akkor is, ha a hagyományos méretű csempék mellett, lényegében csak textúrakülönbséggel van jelen. Tehát az egész fal egyszínű, csupán a csempék méretével okozol némi változatosságot.

Forrás: Zalakerámia

Játék a színekkel

Bevalljuk, hogy nekünk ez a kedvencünk. A két-három féle színt variáló fal- és padlóburkolat, kiegészítve a fürdőszoba berendezésével, egyszerre teremt harmóniát és nyújt élvezetes és mozgalmas egységet.

Forrás: Zalakerámia
Lakásfelújítás költséghatékonyan: Csempefestés lépésről lépésrehttp://www.life.hu/otthon/20180514-lakasfelujitas-keves-penzbol-csempefestes-lepesrol-lepesre.htmlA fürdőszobában, konyhában nagyon domináns a falburkolat, vagyis a csempe milyensége. Lehetséges, hogy egy új lakásba költöztél, ahol a csempék nem felelnek meg a te ízlésednek, vagy épp a régit untad meg. Nem kell azonban egyből leverni és újat feltenni, akár le is festheted a régit. Így a csempecserére szánt összeg töredékéből fel tudod újítani otthonod. OtthonOrigo2018-as csempetrend a fürdőszobában - Fényes, apró és virágoshttp://www.life.hu/otthon/20180417-2018-as-csempetrend-a-furdoszobaban.htmlA fürdőszoba jellegét, alapvetően határozza meg a csempe. Míg a bútorokat egyszerűbb lecserélni, a falburkolat hosszú időre szól. Most megmutatjuk, mik az idei év trendi darabjai, de próbáltunk úgy válogatni, hogy örök stílust is ki tudj ezekkel a csempékkel alakítani. OtthonOrigoVicces és különleges konyhai kiegészítőkhttp://www.life.hu/otthon/20180725-vicces-es-kulonleges-konyhai-kiegeszitok-eszkozok.htmlA konyhában vannak, akik a hobbit látják, mások a művészetet, de a legtöbben csupán a mindennapi munkát. Ennek azonban vége! Olyan szuper konyhai eszközöket mutatunk, melyek a főzésben, tisztításban és tálalásban egyaránt segítenek, miközben még jobb kedvre is derítenek. OtthonOrigoEgy retro konyha átalakítása – Így válik a régiből klasszikus újhttp://www.life.hu/otthon/20170928-egy-retro-konyha-atalakitasa-lakberendezesi-tippek-konyha-felujitasa.htmlEz a hagyományos farmház sem úszta meg száraz bőrrel a 70-es éveket. A retro – mely időről időre újra térhódításba kezd - szépen beépült a konyhába, mely az évtizedek múlásával szinte semmit se változott. Ez az állandóság pedig szépen lassan elavulttá tette. Megmutatjuk, miként újult meg. OtthonOrigoCsodáld meg a 2018-as burkolattrendet a konyhábanhttp://www.life.hu/otthon/20180403-ilyen-a-2018-as-burkolat-trend-a-konyhaban.htmlIdén szeretnéd átalakítani, újra megálmodni a konyhádat? Nos, a legjobb helyen jársz ahhoz, hogy megtudd, melyek lesznek 2018 legtrendibb konyhaburkolatai. OtthonOrigoLátod a különbséget? - Találd ki, melyik a műnövény! KVÍZhttp://www.life.hu/otthon/20180828-latod-a-kulonbseget-talald-ki-melyik-a-munoveny-kviz.htmlSokan szeretik magukat zöld szobanövényekkel körbevenni, mert javítják az általános közérzetet, otthonossá teszik a lakást, tisztítják a levegőt, nem mellesleg pedig csodásan feldobják a különböző helyiségek stílusát. Van azonban, amikor nincs időnk, kedvünk, érzékünk a növényeket gondozni, vagy egyszerűen nem elég világos az adott szoba, hogy szépen fejlődjenek. Ilyenkor jönnek jól a műnövények, melyek új generációját, már szinte alig lehet megkülönböztetni az élőktől. Teszteld magad! OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.