Ez a sütemény kiváló, ha meg akarod lepni a párodat, valami különlegessel szeretnél előrukkolni egy baráti összejövetelen, vagy épp gőzerővel készülsz a halloween megünneplésére. Alkoholos, csokoládés döbbenet következik.
Vörösboros csokoládés sütemény
Hozzávalók:
- 1 és 1/4 csésze liszt
- 1/2 csésze kakaópor
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1/4 teáskanál só
- 1/2 csésze sózatlan vaj, lágyítva
- 3/4 csésze barna cukor
- 1/4 csésze granulált cukor
- 2 nagy tojás
- 3/4 csésze édes vörösbor
- 2 teáskanál vanília

Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és egy tetszőleges sütőformát vajazz ki. Egy közepes tálban keverd össze a lisztet, kakaót, sütőport, fahéjat és sót, majd tedd félre. Egy másik tálba tedd a lágyított vajat, a cukrokat és addig keverd, amíg könnyű és homogén állagú masszát nem kapsz. Ezután egyenként add hozzá a tojásokat, és alaposan keverd el, majd következhet a bor és a vanília. Amikor ezzel kész vagy, a száraz keveréket is vegyítsd el vele – ha túl híg lenne, tegyél bele egy kevés lisztet. Ha ezzel megvagy, nincs más dolgod, mint beleönteni az egészet a sütőformába, és 50-60 perc alatt készre sütni.
Jó étvágyat!