Sarah Jessica Parker, a Szex és New York sztárja 53 évesen is szuperjól néz ki. Nemcsak három gyermeke tartja formában, hanem a mozgás és az egészséges étrend is. Habár imádja a sajtokat, a tésztákat, de még a szalonnát is. 

  • Mértékletesség

 A színésznő saját bevallása szerint is imád enni. Szereti a különböző ízeket, és magát az étkezés élményét is. Kedvenc ételei között kifejezetten nehéz fogások is vannak. Imádja például a hagymával, kolbásszal sült pizzát, a sajtokat és a szalonnát. Nem is vonja meg magától ezeket a falatokat, habár nem mindennap fogyasztja őket. Nagyon fontos számára a mértékletesség, amit az élet minden területén, így az étkezésben is igyekszik tartani. 

Sarah Jessica Parker imád enni, de fontos számára a mértékletességForrás: Instagram/sarahjessicaparker, Getty Images
  • Hamptons diéta

Amikor egy-egy filmszerep miatt még inkább oda kell figyelnie az alakjára, akkor a Hamptons diétát választja. Erről azt is mondhatnánk, hogy az Atkins-, a mediterrán- és az úgynevezett South Beach diéta keveréke. Az étrend sok fehérjét, egészséges zsírokat ajánl, a finomított szénhidrátokat pedig korlátozza, de a lassú felszívódású szénhidrát megengedett. A vörös húsok mellé soványabb húsokat, például tengeri halakat javasol, illetve alacsony szénhidráttartalmú zöldségeket. Alapvetően az organikus táplálkozást ajánlja. A diéta nagy újítása, mondhatnánk a mágikus összetevő a makadámdió olaja, ami 80% egyszeri telítetlen zsírt tartalmaz, ami fokozza az anyagcserét, így hosszú távú fogyást biztosít.

SJP makadámdióolaj segítségével pörgeti fel az anyagcseréjétForrás: Shutterstock
  • Mozgás

Ami a testmozgást illeti, SJP egyértelműen a jóga megszállottja. A hétköznapokban, amikor nem készül forgatásra, akkor is heti 3 alkalommal jógázik. „A testem már nem lesz olyan, mint a húszas éveimben, de ettől függetlenül is szeretek keményen edzeni, mert a lelkemnek is jót tesz” – nyilatkozta korábban a színésznő, aki azzal is pontosan tisztában van, hogy sokan példaképként tekintenek rá. „A nőket arra kell rávezetni, hogy a boldogság és az egészség az első, ezzel kell mindenekelőtt foglalkozni, és nem a ruhánk méretével” – mondta. A showbiznisz világában egyébként kicsit máshogy működnek a dolgok, még mindig elvárás, de bizonyos szempontból könnyebb is jól kinézni. „Nem ámítok senkit, a pénz igenis sok mindent megváltoztat. Szerencsés vagyok, hogy megengedhetem magamnak a személyi edzőt és a sok-sok jógaórát.”