Azt hihetnéd, hogy egy kávérajongónak egyszerű karácsonyi ajándékot adni, pedig ez koránt sincs így. Számtalan tényezőn elbukhatsz, de mi most egy kis összefoglalóval segítünk, hogy valódi mosolyt láss az ajándékcsomag kinyitása után.

Ki a hagyományos kotyogóst, ki a változatos kapszulást, és ki az élvezeteket hajszoló smart kávéfőzőket részesíti előnyben. Vannak, akik feketén, mások cukorral, mézzel, tejjel, tejhabbal, aromákkal szeretik inni a napi koffeinadagjukat, sőt sokan vannak, akik csupán az íz miatt fogyasztanak kávét, a koffeint pedig köszönik szépen, de kihagyják. A kávérajongók azonban egyben megegyeznek, nem telhet el úgy nap, hogy ne innának meg legalább 1-2 csésze fekete aranyat. 

Válassz karácsonyi meglepetést az ajándékozott kávéfogyasztási szokásaihoz mérten!  

Az örök úton lévő

Ő az, aki egész nap jön-megy, még a kávéját sem ér rá nyugodtan, ülve elfogyasztani. Számára egy utazós kávésbögre vagy termosz lesz a tökéletes választás. Ezekből már számtalan változat kapható a boltokban, így egész biztosan meg fogod találni a hozzá illőt.

Egy utazós kávésbögre vagy termosz tökéletes választás az örök úton lévők számáraForrás: Shutterstock

Az otthoni béke szerelmese

Számára a kávézás nem csupán egy forró ital szervezetbe juttatását jelenti. Szereti szép csészéből inni, elkészítését alapos odafigyeléssel végzi, kedveli az újdonságokat, de az is lehet, hogy a saját hagyományai rabja. Ehhez képest lepheted meg őt kávézási kellékekkel.

Az otthoni béke szerelmeseinek remek ajándék egy tejhabosítóForrás: Shutterstock

A nagyvilági kávégourmet

Ő sosem issza míves porceláncsészéből a kávét, a modern vonalat kedveli. Imádja a ritka, itthon kevés helyen kapható kávékülönlegességeket, így számára nem csupán használati tárgyakban gondolkodhatsz, de ritka aromájú kávékban is.

Egy nagyvilági kávégourmet számára válassz kávékülönlegességetForrás: Shutterstock

Az irodai kávéfüggő

Ő az, aki otthon felhörpinti a reggeli adagját, hogy eljusson a munkahelyére, majd ott akár kétóránként is képes kávéért kimenni a konyhába. Számára ideális lehet akár egy vicces, szerelmes kávésbögre, vagy valamilyen aromás, de gyengébb kávékapszula-csomag – hiszen a túl sok koffein igen ártalmas lehet.

Az irodai kávéfüggő odáig lesz egy cuki vagy vicces bögréértForrás: Shutterstock

Ezeken túl is vannak természetesen típusok, mi most csak a legevidensebbeket gyűjtöttük össze. Amire érdemes figyelned, hogy valóban olyan ajándékot válassz, amit ki tud használni az illető.