A lakberendezési ötletek 2018-ban sem hagytak minket hidegen. Számtalan ötlettel és példával szolgáltunk, hogy lakásod, házad ne maradjon unalmas. Ezekből szemezgetünk most.

A tavalyi év legkreatívabb lakberendezési ötlete egyértelműen a cement belső használata volt. Ez a morózus, durva anyag szinte hihetetlen módon képes illeszkedni a rusztikus, modern, minimalista, ipari és hippi dizájnú otthonok meglévő bútorai és kiegészítői közé.

Akár egy régi plüssállatot is cementbe önthetsz, megőrizve így őt az utókornakForrás: YouTube
Mi is a cement?

A cement összetört és kiégetett agyag, valamint mészkő egyvelege, vízzel vegyítve lesz felhasználható állagú, és ennek köszönhetően is köt meg. Nagyon sokféle változata ismert, attól függően, hogy milyen felhasználásra szánják. A legelterjedtebb a szürke és a fehér cement. A legegyszerűbb, ha az építőanyag-áruházban az eladó segítségét kéred. A cement egyébként a beton egyik fontos alkotóeleme is - sóder és víz hozzáadásával.

A cementet egy adott formába kiöntve vagy rongyra öntve is csodás kiegészítőket, kisebb bútorokat kaphatsz. Sőt akár egy régi plüssállatot is cementbe önthetsz, megőrizve így őt az utókornak. Ennek a lakberendezési őrületnek nemcsak a kertben, hanem a lakásban is hódolhatsz. Mi imádjuk!

Forrás: Holló Heni
Interjú Holló Henivel, a cement.projekt tervezőjével


Holló Heni másfél évvel ezelőtt indította el cement.projekt nevű márkáját. Mindig is szeretett különböző kézműves technikákkal kísérletezni, majd egy névnapi ajándék kapcsán talált rá a betonra, aminek izgalmas lehetőségei magával ragadták. Olvasd tovább!

2018-ban több olyan ötlettel is szolgáltunk, amelyekkel egyszerűen, és nem mellékesen költséghatékonyan lehet egy otthont újjávarázsolni. Ebbe éppúgy beletartozott az öntapadós tapéta használata, mint a csempefestés, de összegyűjtöttünk olyan termékeket is, amelyekkel valóban minimális költséggel lehet megváltoztatni egy adott helyiség hangulatát – ilyen lehet például új szőnyeg, díszpárnák, takarók beszerzése.

Természetesen nem maradhattak el a csodás előtte-utána lakásbemutatások sem. A kedvencünk egy erkélyes otthon hippi stílusú átalakulása volt. A blogger itt tökéletesen példát állít arra, hogy pár kiegészítő és növény csodákra képes a fehér falakkal szemben.

Előtte-utána; egy erkélyes lakás átalakításaForrás: Dabito/Justina Blakeney's The New Bohemians Handbook