Bajor Imre fia, Marci rendezőnek tanult, vizsgamunkáját, a Maradj velünk! című alkotást már több fesztiválon bemutatták. Szeretné, ha saját erejéből juthatna előre, nem pedig a szülei miatt. 

Bajor Imre fia és lánya is művészi pályát választott. Lili színésznő, Marci pedig rendezőnek tanult. Az általa rendezett kisfilm, a Maradj velünk! több fesztiválon is szerepelt már, természetesen feltűnik benne Lili is, de igazán nagy nevek is vállalták a filmet: Kerekes József és Rátonyi Hajnalka is játszanak az alkotásban. Marci tudja, hogy ez édesapjának és édesanyjának köszönhető, de ha teheti, nem él a két nagy név adta előnyökkel.

Bajor Marci szeretne saját jogon elismertségetForrás: Facebook/Bajor Márton

Annak köszönhetően, hogy édesapám és édesanyám az volt, illetve az, aki, sok mindenkit ismerek már most is. Talán ennek is köszönhetem, hogy az egyetem után sikerül filmekben dolgoznom mint rendezőasszisztens. Ebből a szempontból érzem, hogy áldás az, hogy apu színész volt, hiszen ezek között az emberek között nőhettem fel. De ha új helyre kerülök, egész életemben igyekeztem nem elmondani, hogy kinek a fia vagyok. Forgatásokon titkolom, ha rákérdeznek, akkor természetesen elmondom. Megpróbálom kijárni a rendezői létrát a magam tudásából. Azért titkolom, hogy egyrészt ne kérdezzenek a haláláról, másrészt ne az ő zseniális munkássága alapján ítéljenek meg, és azért is, mert nem kívánok olyan előnyökhöz jutni, amit amúgy nem érdemelnék ki magamtól" – mondta a Borsnak Marci, aki persze nem akarja levetkőzni, hogy ő Bajor Imre fia. „Nem is ez a célom, és nem is az, hogy őt elfelejtsék, és én legyek az egyedüli »Bajor gyerek« vagy az utolsó »Bajor fiú«. Sőt bízom benne, hogy sosem felejtik el őt, mint ahogy abban is, hogy lesz saját jogon is elismertségem,amiben már mellékes, hogy én vagyok Bajor Imre fia, és inkább az a fontos, hogy én miben vagyok jó vagy rossz” – tette hozzá a rendező.