Nincs az a hírnév, díj és elismerés, amely ellensúlyozná, ha gyermekünk végzetes hibát vét. A következőkben olyan sztárok fiairól lesz szó, akik nem apró szabálysértések miatt álltak bíróság elé: emberölés, drogterjesztés is van a számlájukon.

 

Sztárok, akiknek szülei bűnözők voltak

Van, amikor az alma szerencsére meglehetősen messze esik a fájától. Az alábbi hírességek minden igyekezetükkel azon voltak, hogy kitörjenek szüleik árnyékából, és velük ellentétben tisztességes életet élhessenek. Következzenek a hírességek, akiknek szülei különböző bűncselekményekben vettek részt.

Michael Douglas fia, Cameron Douglas  

Michael Douglas és Cameron DouglasForrás: Getty Images

A többszörös Oscar-díjas színész 32 éves fia 2010-ben vonult be a börtönbe, hogy megkezdje ötéves büntetését. Cameron már ezt megelőzően is többször került összetűzésbe a törvénnyel kábítószer birtoklása miatt, ebben az esetben azonban heroin- és metamfetamin-terjesztésen kapták rajta.

Michael Douglas magát is okolta fia drogproblémái miatt, és úgy nyilatkozott, hogy a börtön egy új életet kínál fiának, hiszen e nélkül a kábítószer végleg maga alá gyűrte volna.Ám Cameron a börtönben sem tért észhez, miután többször is drogot találtak nála, négy és fél évvel meghosszabbították a büntetését. Mivel addig még soha nem volt ilyen szigorú ítélet hasonló esetben, Cameron nyílt levelet írt az igazságszolgáltatás hibás működéséről. Ezzel el is érte célját, és 2016 augusztusában kiengedték.

Jackie Chan fia, Jaycee Chan  

Jaycee Chan, Jackie Chan fiaForrás: AFP/Yan Naiyi

Az Oscar-életműdíjas színész, harcművész és rendező fia életében is a drog játszotta a legnegatívabb szerepet. A 32 éves Jaycee Chan lakásán 100 gramm marihuánát talált a rendőrség – miután letartóztatták drogbirtoklás miatt. A közel öt hónapos előzetes fogva tartás után a bíróság 2015-ben hat hónapos börtönbüntetésre ítélte.

Ez az egész azért is érintette kellemetlenül Jackie Chant, mert 2009 óta ő Kína drogellenes nagykövete. Többször kijelentette, hogy nem próbálta enyhíteni fia büntetését kapcsolatai révén, sőt, még csak meg sem látogatta a börtönben. Jaycee szabadulása után hivatalosan is bocsánatot kért, valamint elismerte, hogy mekkora hibát követett el.

Marlon Brando fia, Christian Brando  

Marlon Brando fiával, Christian BrandóvalForrás: AFP

A híres színész fiát 1991-ben ítélték tíz év börtönre féltestvére, Cheyenne barátjának megöléséért. Christian Brando a tárgyaláson állította, nem akarta lelőni Dag Drollet-t, az csupán véletlenül történt. A fegyvert azért vitte magával, hogy szavainak nyomatékot adjon, hiszen a férfi bántalmazta féltestvérét, ő pedig ennek próbált véget vetni.

Christiant öt év múlva kiengedték, de amíg büntetését töltötte, Cheyenne öngyilkos lett. Pár évvel később azonban ismét felmerült a Brando név egy emberölésben. Christian szeretőjét, Bonny Lee Bakley-t 2001-ben gyilkolták meg. A nő férje ellen indult eljárás, ám végül megoldatlan maradt az ügy.

Christian Brando 49 évesen, 2008-ban halt meg tüdőgyulladásban.

Hulk Hogan fia, Nick Hogan  

Nick Hogan és Hulk HoganForrás: Getty Images

Az egyik leghíresebb pankrátor fia, aki Nicholas Allan Bolleaként született, mindig is imádta a száguldás adta adrenalinlöketet. Alig múlt 16 éves, amikor 2006-ban versenyengedélyt szerzett a Formula D nevezetű észak-amerikai profi driftversenysorozatban. Ám a gyorsaság megszédítette, több illegális gyorsulási versenyen is részt vett, úgy érezte, bármire képes a volán mögött. Ez a túlzott önbizalom nem sokkal később majdnem a vesztét okozta.

2007. augusztus 26-án ittasan ült a volán mögé, és autójával nekicsapódott egy fának. Ő ugyan könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet, de utasának egy életre tönkre tette az életét. John Graziano olyan mértékű agykárosodást szenvedett, hogy azóta is 24 órás felügyeletre szorul. Nick Hogan ugyan ekkor még csak 17 éves volt, a bíróság felnőttként kezelte. A tárgyalás végén sokakat meglepett, hogy ennek ellenére igen enyhe büntetést kapott, nyolc hónap börtönt – melyből végül csak ötöt kellett letöltenie.