Vadássz célirányosan albérletet – Tanácsok, hogy minél előbb költözhess

lakásbérlés tanácsok albérlet albérlő lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az albérlő és a tulajdonos közti kényes kapcsolatról korábban már írtunk, most nézzük meg kicsit az albérletválasztás szempontjait. Mi alapján válaszd ki a számodra megfelelő albérletet? Mutatjuk!

Mennyid van?

Amikor elkezdesz albérlet után nézni, fontos, hogy pontosan tudd, mennyit tudsz rászánni. Ne csupán a bérleti díjjal kalkulálj, az alap rezsi mellett a kábeltévé, internet, sőt gyakran még a lakás biztosítása is plusz kiadást jelent. Érdemes telefonon érdeklődnöd, hogy mik a hozzávetőleges fix költségek, hiszen senki se akar beleszeretni egy olyan lakásba, amit nem tud kigazdálkodni.

Amikor elkezdesz albérlet után nézni, fontos, hogy pontosan tudd, mennyit tudsz rászánni Forrás: Shutterstock

Mik a minimum elvárásaid?

Ez alatt a szobák számát éppúgy értheted, mint az elhelyezkedést, vagy például az erkély fontosságát, elhagyhatóságát. Mindig az igényeidnek és aktuális élethelyzetednek megfelelő lakások után érdeklődj. Egy nagyobb több rezsit is jelent, de egy kisebb hamar szűkössé válhat. Az is megeshet, hogy szuper áron kínálnak egy remek ingatlant, de az kocsi nélkül csak 20 perc sétával közelíthető meg. Akkor, ha nincs autód, nem érdemes ilyen kompromisszumot kötnöd, hiszen hosszú távon kényelmetlen lesz számodra.

Alakítsd át úgy az albérleted otthonossá, hogy később visszakapd a kauciót


Az albérletekben sok a szabály, amelyek gyakran elveszik tőled a lehetőséget, hogy otthonossá tedd, a saját stílusod szerint rendezd be. Most azonban mutatunk pár remek ötletet, amelyek nem állnak majd közéd és a kauciód közé. Olvasd tovább!

Milyen legyen a felszereltsége?

A bútorozottság mellett, a mosógép és a konyhai felszereltség is fontos tényező, nem beszélve ezek állapotáról. Mindenképpen érdemes a fényképes hirdetések között kutakodnod, hiszen ezekkel csökkentheted a „lutrira futás” lehetőségét. Akkor, ha nem szeretsz/tudsz főzni, nem lesz szükséged hatalmas konyhára mosogatógéppel, de egy klíma, redőny akár csábító is lehet.

A tulajdonos személye

Tegyük fel, hogy minden remek – a lakás akkora, olyan, annyi és ott van, ahogy te azt megálmodtad. Azonban ne hagyd, hogy az érzelmeid ragadjanak tollat, és írják alá helyetted a bérleti szerződést. Kérdezz rá a tulajdonosnál, hogy miként kezelitek, ha a lakásban lévő háztartási gépek elromlanak, meddig kell az aktuális havi bérleti díjat és rezsit fizetni, fogadhatsz-e vendégeket – van ugyanis, ahol ez tilos! –, milyenek a szomszédok, ki lehet-e festeni, mennyi a felmondási idő, stb. Ha van rá lehetőséged, válts pár szót az előző albérlővel is.

Látszik tehát, hogy nem könnyű megtalálni a tökéletes albérletet, de korántsem lehetetlen, ha megfogadod a fenti tanácsainkat. Sok sikert és mihamarabbi költözést kívánunk!

Tüntesd el a lakásból a kutyaszőrt http://www.life.hu/otthon/20190128-tuntesd-el-a-lakasbol-a-kutyaszort-egyszeru-es-hatekony-modszerek.htmlÓriási tévhit, hogy a kutyák szőre csak tavasszal, a vedlés időszakában hullik. Bár a lakásban tartott ebek szőre nem dúsul be annyira, mint a kerti társaiké, a szőrgond így is jelen van. Ebben fogunk most segíteni. OtthonOrigoEgy apró Duna-parti lakás luxussalhttp://www.life.hu/otthon/20190114-egy-50-negyzetmeteres-dunaparti-lakas-atalakitasa.htmlA kis alapterületű lakások gyakran okoznak fejtörést tulajdonosaik számára. Szeretnék minél jobban kihasználni az apró tereket, miközben vágynak a luxus csipetnyi érzésére is. Ilyenkor érdemes felkeresni egy belsőépítészt, aki mind a tökéletes és személyre szabott elrendezésben, mind a cél elérése érdekében kívánt bútorok és kiegészítők beszerzésében szakértő segítségünkre lehet. Így tett a mostani, 50 négyzetméteres lakás tulajdonosa is, aki a Geppetto belsőépítész iroda segítségét kérte. OtthonOrigoFelfújható bútorok a lakásban: tippekhttp://www.life.hu/otthon/20180818-felfujhato-butorok-lakasba-kertbe-es-teraszra.htmlSzeretnél egy igazán mobil kerti bútort? Netán váratlan vendégeid érkeznek? Esetleg csak szeretnél olcsón valami stílusos és vagány elemet a lakásodba? Nos, a felfújható bútorokat neked találták ki. Megmutatjuk az előnyeiket és természetesen a hátrányaikat, és adunk egy kis ízelítőt is, ha kedvet kapnál. OtthonOrigoElőtte-utána: egy erkélyes lakás átalakításahttp://www.life.hu/otthon/20180630-elotteutana-egy-erkelyes-lakas-atalakitasa-felujitasa-fotok.htmlEgy külföldi blogger otthona fantasztikus átalakuláson ment át. Ez a lakás a csupasz falaival és a semleges színeivel remek terepet adott egy bohém designhoz. Nem történt se festés, se falmozgatás, csupán a bútorok és a kiegészítők révén történt meg az a hihetetlen mértékű metamorfózis, melyet neked is látnod kell. OtthonOrigoFalra hányt borsó helyett 5 szuper DIY-s ötlethttp://www.life.hu/otthon/20180619-lakasdekoracios-diy-s-tippek-keszits-a-falra-sajat-magad-diszeket.htmlA lakás dekorálásához nem kell se sok pénz, se sok idő, se ügyes kéz. Ezekkel a szuper egyszerű és gyors DIY-s ötletekkel Te is könnyedén feldobhatod az otthonodat azokkal az öltetekkel, amiket a Society19 oldalon találtunk. OtthonOrigo4+1 ország, ahol ingyen juthatsz lakáshozhttp://www.life.hu/otthon/20180420-orszagok-varosok-ahol-ingyen-kapsz-lakast.htmlJoggal merülhet fel bennünk a kérdés, hogy mi vezetett ezen városok, országok csökkenő lakosságához, elnéptelenedő ingatlanaihoz. Hiszen nem titok, hogy emiatt adják ingyen a lakhatást. Kevés a munkalehetőség, mindentől elzárt, magas a bűnözés? Ha az okokat nem is mindig tűntetik fel, az ingyen lakásért cserébe elvártakból könnyen rá lehet jönni a céljukra. Van egy mondás: ami ingyen van, az kerül a legtöbbe. Olvass tovább és döntsd el Te, hogy van-e benne igazság. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.