Köretként, de önmagában, nassolnivalóként is készítheted ezt a cukkiniszusit. Akár egy jó film mellé is szuper ropogtatnivaló lesz. Próbáld ki!
Hozzávalók: (12-14 darabhoz)
- 2 közepes méretű cukkini
- 12 dkg krémsajt
- 1 lime
- zöldfűszerek
- fél répa
- fél uborka
- fél avokádó
- 1 csésze csirkemelldarabka vagy tofu
- szezámmag vagy chiamag

Elkészítése:
- Mosd meg alaposan a cukkinit, vágd le a két végét. Zöldséghámozóval vágj belőle hosszú szeleteket. Az első néhány darab nagyon keskeny lesz, az nem fog most kelleni. A többit tedd egymásra duplán, mert egy szelet nagyon vékony lenne.
- Lehetőleg házi krémsajtot vegyél, piacokon ezt be tudod szerezni. Keverj hozzá valamilyen zöldfűszert, például apróra vágott koriandert, és facsarj hozzá egy kevés lime-levet.
- Közben készítsd elő a zöldségeket: vékony, hosszúkás szeletekre vágd fel őket.
- A kiterített cukkinit kend be vékonyan a krémsajttal, majd jöhetnek rá szépen sorban a zöldségek, illetve a csirkemell, vagy a tofu, amit előzőleg akár le is piríthatsz. Tekerd fel a cukkinikat.
- Állítsd őket egy tányérra, majd szórd meg őket szezámmaggal vagy chiamaggal.