húsvét2019 locsolók recept húsvét levendula áfonya limonádé kivi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A húsvét nem csupán egyházi ünnep, összehozza a barátokat, és még a távoli rokonokat is. Miért ne hagynál fel a hagyományos frissítőkkel, és mutatnál vendégeidnek valami újat? A húsvét csodás pasztellárnyalataiban pompázó limonádék nem csupán szemet gyönyörködtetőek, de igen finomak is, ráadásul kicsik, nagyok egyaránt fogyaszthatják.

Nem kell attól tartanod, hogy ezek a limonádék tojás vagy sonka felhasználásával készülnek, lényegében mind egyfajta variációi a hagyományos receptnek. Amitől igazi húsvéti frissítőkké válnak, az a színükben és a díszítésükben rejlő lehetőségek. Vegyél apró gumicukornyuszikat, -csibéket, és tedd a pohár szélére, vagy épp vágj ki papírból hímes tojásokat, és szúrd rá a szívószálakra. A siker nem marad el!

Lila – Levendulás limonádé

Hozzávalók:

  • 5 csésze víz
  • 1 csésze cukor
  • 4 frissen facsart citrom leve
  • 1-2 evőkanál szárított levendula

Elkészítés

A víz felét forrald fel, majd tedd bele a cukrot és a szárított levendulát. Alaposan keverd el, és hagyd lehűlni. Ezután szűrd le, majd mehet bele a citrom és a maradék víz. Lefedve, hűtőben tartsd, míg a vendégek megérkeznek.

Tipp: Ha erőteljesebb levendulaízt és -színt szeretnél elérni, úgy a limonádéba tegyél 1-2 csepp ehető tisztaságú, 100 százalékos bio-levendulaolajat.

Levendulás limonádé Forrás: Shutterstock

Zöld – Kivis limonádé

Hozzávalók:

  • 1 frissen facsart citrom leve
  • 1 frissen facsart narancs leve
  • 2 kivi (+1 a díszítéshez)
  • fél csésze cukor
  • 5 csésze víz

Elkészítés

A citrom- és narancsleveket keverd össze a kivik kifacsart levével, majd adj hozzá vizet és cukrot egészen addig, míg ízlésednek kellően fanyarrá nem válik. A kancsó tetejére karikázz fel egy héjától megszabadított kivit, hogy minél szebb lehessen az ital felszolgáláskor.

Kivis limonádé Forrás: Shutterstock

Rózsaszín – Áfonyás limonádé

Hozzávalók:

  • 1 csésze cukor
  • 1 csésze frissen facsart citromlé
  • 1 csésze áfonyalé
  • 5 csésze víz

Elkészítés

A víz egy részében alapos kevergetés mellett oldd fel a cukrot, majd mehet bele a többi hozzávaló. A csodás rózsaszín szín eléréséhez fontos az áfonya és citromlé aránya. Ha sötétebbet szeretnél, picit növeld az áfonyaléadagot, vagy épp csökkents a pasztellesebb árnyalat eléréséért. Hidegen kínáld!

Áfonyás limonádé Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.