Színpompás húsvéti tortarecept – Használd fel a csokoládétojásokat

Forrás: Shutterstock -
ünnepi hangulat torta húsvét2019 recept húsvét sütemény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A húsvét nem múlhat el kalács nélkül, de idén ne csak azt add a vendégeidnek, családodnak, amit várnak. Lepd meg őket egy igazi különlegességgel, amit a gyerekek és a felnőttek egyaránt értékelni fognak.

A csokoládétojásokkal gazdagított torta ízével és színpompás kinézetével is hatalmas sikert fog aratni, elkészítése sem bonyolult, így akár a kezdők is kipróbálhatják.

Színes húsvéti torta

Hozzávalók:

  • fél csésze margarin
  • 3/4 csésze cukor
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál vaníliakivonat
  • 1 és fél csésze liszt
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 1 és fél teáskanál kukoricakeményítő
  • ízlés szerint kisebb és nagyobb húsvéti csokoládétojások
  • 1/4 csésze színes tortadara
  • margarin a sütőforma kikenéséhez
Húsvéti torta Forrás: Shutterstock

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, a sütőformát vajazd ki, majd tedd félre.

A cukrot és a margarint egy robotgéppel keverd össze alaposan, amíg könnyűvé és krémessé válik. Ezután add hozzá a tojást, a tojássárgáját és a vaníliát, majd keverd tovább, amíg homogén állagú nem lesz a masszád.

A lisztet, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát és a kukoricakeményítőt is keverd össze, de külön tálban, és csak ezután add hozzá fokozatosan a száraz hozzávalókat a nedvesekhez.

Amint a tészta összeállt, add hozzá a tortadarát és a csokoládétojásokat. Mehet is a sütőformába. 20–25 percig süsd, amíg a teteje enyhén meg nem barnul – a tűpróbát se feledd.

Miután teljesen kihűlt, helyezd a tálalótálra, és díszítsd tejszínhabbal, valamint a kisebb csokitojásokkal.

Jó étvágyat hozzá!

Várd a locsolókat húsvéti limonádé variációkkalhttp://www.life.hu/csalad/20190408-vard-a-locsolokat-husveti-limonade-variaciokkal.htmlA húsvét nem csupán egyházi ünnep, összehozza a barátokat és még a távoli rokonokat is. Miért ne hagynál fel a hagyományos frissítőkkel, és mutatnál vendégeidnek valami újat? A húsvét csodás pasztell árnyalataiban pompázó limonádék nem csupán szemet gyönyörködtetőek, de igen finomak is, ráadásul kicsik, nagyok egyaránt fogyaszthatják. CsaládOrigoNosztalgikus húsvét – Hozd vissza a régi szokásokathttp://www.life.hu/csalad/20180328-nosztalgikus-husvet-regi-husveti-szokasok.htmlA húsvét nem a főtt tojásról, sonkáról és a gyakran csak „épp, hogy" locsolásról szól. Régebben szép hagyományok tartoztak ehhez az ünnephez, melyek emelték a fényét, és közelebb hozták egymáshoz a családtagokat. Most ezekből hoztunk párat. Család--Készíts húsvétra nyuszikat saját kezűleg – DIY ötletekhttp://www.life.hu/csalad/20180321-keszits-husvetra-nyuszikat-sajat-kezuleg-diy-s-otletek-video.htmlA húsvéti készülődés egyenlő a tavaszvárás izgalmával és örömével. Korábban már írtunk a nyuszik szerepéről, mint húsvéti ajándék, most pedig szuper "csináld magad" meglepetéseket hoztunk. Ezeket akár a gyermekeddel is elkészítheted, de akár apró meglepetésnek is tökéletesek. CsaládOrigoSzuperegészséges, kakaós vegán pohárkrém recepthttp://www.life.hu/csalad/20180913-szuper-egeszseges-vegan-poharkrem-recept-chia-magos-kakaos-kokuszos-csoda.htmlA kakaós desszertekkel nem igazán lehet mellélőni, amennyiben ezt felütöd némi kókusszal, még nagyobb sikered lesz. Mi most egy gyorsan elkészthető, vegánpohárkrém-receptet hoztunk, melyet még a gyerekek is szívesen fogadnak majd. CsaládOrigoKápráztasd el gyermekeidet zöld süteménnyel: citromos muffin recepthttp://www.life.hu/csalad/20180704-kapraztasd-el-gyermekeidet-zold-sutemennyel-zold-teas-citromos-muffin-recept.htmlEz a sütemény nem csupán savanykás édességével, de meglepő színével is le fogja nyűgözni a családot. Már a külseje is meglepő, de amikor az ember beleharap, előbukkan az igazán csodás zöld belső. Mindenképp próbáld ki! CsaládOrigoZamatos fokhagymás tejszínes csirkemell recept – 30 perc alatt készhttp://www.life.hu/csalad/20180310-zamatos-fokhagymas-tejszines-csirkemell-recept-30-perc-alatt-kesz-ebed-vacsora.htmlKönnyű és gyors ebédre vágysz? Ne menj tovább, megtaláltad! Ezt a krémes, fokhagymás és mesésen porhanyós csirkét egyszerűen elkészítheted ebédre, vagy akár vacsorára is. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.