húsvét2019 locsolók recept húsvét levendula áfonya limonádé kivi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A húsvét nem csupán egyházi ünnep, összehozza a barátokat, és még a távoli rokonokat is. Miért ne hagynál fel a hagyományos frissítőkkel, és mutatnál vendégeidnek valami újat? A húsvét csodás pasztellárnyalataiban pompázó limonádék nem csupán szemet gyönyörködtetőek, de igen finomak is, ráadásul kicsik, nagyok egyaránt fogyaszthatják.

Nem kell attól tartanod, hogy ezek a limonádék tojás vagy sonka felhasználásával készülnek, lényegében mind egyfajta variációi a hagyományos receptnek. Amitől igazi húsvéti frissítőkké válnak, az a színükben és a díszítésükben rejlő lehetőségek. Vegyél apró gumicukornyuszikat, -csibéket, és tedd a pohár szélére, vagy épp vágj ki papírból hímes tojásokat, és szúrd rá a szívószálakra. A siker nem marad el!

Lila – Levendulás limonádé

Hozzávalók:

  • 5 csésze víz
  • 1 csésze cukor
  • 4 frissen facsart citrom leve
  • 1-2 evőkanál szárított levendula

Elkészítés

A víz felét forrald fel, majd tedd bele a cukrot és a szárított levendulát. Alaposan keverd el, és hagyd lehűlni. Ezután szűrd le, majd mehet bele a citrom és a maradék víz. Lefedve, hűtőben tartsd, míg a vendégek megérkeznek.

Tipp: Ha erőteljesebb levendulaízt és -színt szeretnél elérni, úgy a limonádéba tegyél 1-2 csepp ehető tisztaságú, 100 százalékos bio-levendulaolajat.

Levendulás limonádé Forrás: Shutterstock

Zöld – Kivis limonádé

Hozzávalók:

  • 1 frissen facsart citrom leve
  • 1 frissen facsart narancs leve
  • 2 kivi (+1 a díszítéshez)
  • fél csésze cukor
  • 5 csésze víz

Elkészítés

A citrom- és narancsleveket keverd össze a kivik kifacsart levével, majd adj hozzá vizet és cukrot egészen addig, míg ízlésednek kellően fanyarrá nem válik. A kancsó tetejére karikázz fel egy héjától megszabadított kivit, hogy minél szebb lehessen az ital felszolgáláskor.

Kivis limonádé Forrás: Shutterstock

Rózsaszín – Áfonyás limonádé

Hozzávalók:

  • 1 csésze cukor
  • 1 csésze frissen facsart citromlé
  • 1 csésze áfonyalé
  • 5 csésze víz

Elkészítés

A víz egy részében alapos kevergetés mellett oldd fel a cukrot, majd mehet bele a többi hozzávaló. A csodás rózsaszín szín eléréséhez fontos az áfonya és citromlé aránya. Ha sötétebbet szeretnél, picit növeld az áfonyaléadagot, vagy épp csökkents a pasztellesebb árnyalat eléréséért. Hidegen kínáld!

Áfonyás limonádé Forrás: Shutterstock
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.