A jó anyagcsere alapvetően meghatározza a súlyunkat. A megfelelően működő anyagcsere amellett, hogy ellátja a szükséges tápanyagokkal a sejtjeinket, nem hagyja felhalmozódni testünkben a salakanyagokat. Éppen ezért az egészséges étrenddel kiegészítve távol tartja, vagy éppen leégeti a pluszkilókat. A jó közérzet már csak a bónusz. A jótékony hatásokért próbáld ki ezt az anyagcsere-pörgető HIIT edzést. 

A jó anyagcseréhez természetesen megfelelő táplálkozásra van szükség, például érdemes beiktatni azokat az ételeket, amelyek kifejezetten serkentik az anyagcsere-folyamatokat. Emellett természetesen az edzéssel is nagyon sokat tehetünk azért, hogy a salakanyagok ne halmozódjanak fel a szervezetünkben. A következő 20 perces gyakorlatsor kimondottan jót tesz az anyagcserének. 

Mi az a HIIT edzés?
A HIIT az angol High-Intensity Interval Training rövidítése. Magyarul magas intenzitású intervalledzésnek mondhatjuk. Lényege, hogy magas és alacsony intenzitású szakaszok, gyakorlatok követik egymást az edzés során. Kiváló zsírégető, anyagcsere-pörgető, és nem utolsósorban növeli az állóképességet.