A natúr joghurt kiváló választás szinte bármilyen napszakban. Eheted gyümölcsökkel, zabpehellyel, használhatod sütemények alapjaként, vagy akár salátákhoz is. Ám a boltban kaphatók java része cukrozott, sőt, a tejérzékenyek számára abszolút tabunak számítanak. Most mutatunk egy szuper alternatívát.
Az alábbi recept segítségével bármilyen növényi alapú joghurtok el tudsz készíteni otthon, mi most a kókuszos verziót mutatjuk meg.
Kókuszjoghurt házilag
Hozzávalók:
- 1 liter kókusztej
- 1 csapott kávéskanál étkezési zselatin
- 4 kapszula probiotikum

Elkészítés:
A kókusztejet melegítsd pár percig 80–90 fokon – semmiképp se forrald fel! –, majd hűtsd vissza 40–50 fokosra.
Az étkezési zselatint oldd fel forró vízben, majd add a kókusztejhez. Folyamatos kevergetés mellett szórd bele a probiotikumot.
A „beoltott” kókusztejet töltsd át a már sterilizált befőttesüvegekbe, és helyezd az 50 fokos sütőbe 12–14 órára.
Hűtve akár azonnal is fogyasztható, de végleges ízét 1 hét alatt éri el. Hűtőben tartva akár 3–4 hétig is fogyasztható.