Doszpot Péter elsírta magát, amikor a kezébe vette az unokáját, de a családjukban nem volt eleinte mindenki ilyen boldog a kisfiú érkezésétől: a nyomozó ikrei eleinte féltékenyek voltak a csöppségre.

Doszpot Péternek kellett idő, hogy megbarátkozzon a nagypapaszereppel, de sikerült hozzászoknia. Lassan másfél éves az unokája, de már az első pillanatban elvarázsolta a volt nyomozót. 
Megláttam a kissrácot, és kezembe vettem... Leírhatatlan érzés volt. Elsírtam magam: hatalmas érzelmi bomba volt, még a legkeményebb férfiaknak is ér ilyenkor sírni. Nagyon szép kisgyerek, egy igazi Doszpot. A vérvonal megy tovább" – árulta el a Best Magazinnak a büszke nagypapa.

Doszpot Péter ikerlányai azonban eleinte nem örültek a kisfiú érkezésének. „Azt hitték, hogy itt fog lakni, és az ő vezető szerepük megszűnik. Féltékenyek voltak, attól féltek, hogy most már csak Donival fogok foglalkozni – mondta Doszpot Péter, de hozzátette, ezen az időszakon gyorsan túljutottak, és már az ikrek is imádják a kisfiút. – Nagyon sokat van nálunk, órákon át tudunk játszani vele" – árulta el a volt nyomozó.